Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U Crnoj Gori umro u zametenom vlaku

Snijeg srušio krov Skenderije u Sarajevu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
I nama susjedne zemlje bore se sa snježnim nevremenom.

Vlada Crne Gora proglasila je izvanredno stanje, a slično se očekuje i u Srbiji. Iz Elektroprivrede Srbije najavljuju iskapčanja korisnika obzirom na smanjene mogućnosti isporuke električne energije. Predviđaju se i višesatna iskapčanja, koja će biti posljednja mjera sustava koji je pred kolapsom pred sve većim snježnim neprilikama, donose tamošnji mediji.

Pročitajte i ovo Ilustracija Osuđivani nasilnik Stravičan zločin u susjednoj zemlji: Ubio bivšu partnericu pred djetetom pa ga oteo Milojko Spajić Nakon cjelonoćnog zasjedanja Crna Gora dobila novu vladu, Spajić se susreo s von der Leyen: "Ulazak u EU bi bio velika poruka drugim zemljama da je proces proširenja živ"

Do mnogih odsječenih sela u Bosni i Hercegovini hrana se dostavlja helikopterima međunarodnih promatračkih snaga u toj državi. Zbog zaleđenosti velikog dijela Dunava nekoliko zemalja, među kojima Austrija, Hrvatska, Srbija i Mađarska, uvele su djelomičnu ili potpunu zabranu plovidbe.

Veliki snijeg koji danonoćno pada u susjednoj Bosni i Hercegovini, srušio je tek sagrađenu kuću u Sarajevu, javlja Dnevni avaz. Sreća u nesreći, navode, jeste činjenica da kuća nije bila još useljena, pa je sve prošlo bez ljudskih žrtava, a pod snijegom je popustio i urušio se i krov Ledene dvorane Skenderija.

Snijeg koji neprestano pada te je već sada dostigao visinu od 70 centimetara gotovo je zaustavio život u glavnom crnogorskog gradu Podgorici. U nekim dijelovima nestalo je i električne enegrije, javni promet ne vozi.

Osim u Podgorici, tamošnji mediji donose podatke kako u većini crnogorski gradova snijeg doseže visinu od jednog metra. Jače padaline najavljene su za popodnevni dio dana. I ostatak Europe bori se sa snježnim nevremenom, a najkritičnije je u zemljama Istočne Europe. Od posljedica hladnoće i smrzavanja do sada je smrtno stradalo 600 osoba, najviše u Ukrajini. (Agencija VLM/Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene