Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Liječnici su hitno operirali želudac 13-godišnjeg dječaka kako bi pokušali smanjiti njegov apetit i tako mu spasiti život.


Na visinu od svega 1.37 cm Mingming ima 150 kilograma. Čak je pet puta deblji od dječaka svojih godina, a u jednom je trenutku došao do čak 160 kilograma. Zbog pretilosti je već bio na nekoliko operacija, ali su se kilogrami opet vraćali. Dječak ima problema sa spavanjem i kretanjem, pa ni ne ide u školu.

Vezani članci Zdrav životni stil Dovoljno je 30 dana kako bi se metabolizam sagorijevanja kalorija poboljšao i obnovio Dječak ne smije u školski autobus - 6 Njegovi vršnjaci u školu idu busom, no Nikola (8) je izgubio to pravo, njegov otac očajan: "Nema kome se nisam obratio"

Ovoga puta, liječnici su na dječaku napravili zahvat koji se inače radi n aizrazito pretilim, starijim pacijentima. Želudac mu je smanjen na 25% izvorne veličine.

>> Dječak star 10 mjeseci teži 20 kilograma

'Njegova pretilost je posljedica genetske bolesti uzrokovana genetskom mutacijom kod koje je glavni simptom nekontrolirani apetit', pojašnjava dr. Luo Feihong.

Nakon operacije 13-godišnji Mingming je prebačen na intezivni odjel. Liječnici kažu da se ovako genetski naslijeđena bolest koja uzrokuje pretilost može kontrolirati no daje važna rana intervencija stručnjaka.