Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Liječnici su hitno operirali želudac 13-godišnjeg dječaka kako bi pokušali smanjiti njegov apetit i tako mu spasiti život.


Na visinu od svega 1.37 cm Mingming ima 150 kilograma. Čak je pet puta deblji od dječaka svojih godina, a u jednom je trenutku došao do čak 160 kilograma. Zbog pretilosti je već bio na nekoliko operacija, ali su se kilogrami opet vraćali. Dječak ima problema sa spavanjem i kretanjem, pa ni ne ide u školu.

Vezani članci Ilustracija Zabrinjavajući podaci: Strahuje se da će ovaj problem zahvatiti pola svijeta Alun i Kylea Titford Otac kriv za ubojstvo kćeri: Ispod njezina tijela pronašli su crve, liječnici povraćali zbog smrada

Ovoga puta, liječnici su na dječaku napravili zahvat koji se inače radi n aizrazito pretilim, starijim pacijentima. Želudac mu je smanjen na 25% izvorne veličine.

>> Dječak star 10 mjeseci teži 20 kilograma

'Njegova pretilost je posljedica genetske bolesti uzrokovana genetskom mutacijom kod koje je glavni simptom nekontrolirani apetit', pojašnjava dr. Luo Feihong.

Nakon operacije 13-godišnji Mingming je prebačen na intezivni odjel. Liječnici kažu da se ovako genetski naslijeđena bolest koja uzrokuje pretilost može kontrolirati no daje važna rana intervencija stručnjaka.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju