Obavijesti Video Pretražite Navigacija
prenatrpani zatvori

Zbog nedostatka mjesta u ćelijama puštat će i deportirati strane zatvorenike

Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp
U zatvorima u Velikoj Britaniji više nema mjesta. Zbog toga je ministar pravosuđa Alex Chalk najavio promjene kako bi se rasteretile ćelije.

Jedna je od tih mjera puštanje i deportacija stranih zatvorenika do godinu dana prije nego što im istekne zatvorska kazna u Velikoj Britaniji. Očekuje se da će ministar Alex Chalk u ponedjeljak iznijeti više detalja te mjere koja bi na snagu trebala stupiti za šest mjeseci, a vladi donijeti uštede od 70.000 funti po zatvoreniku. Puštat će one koji su zatvoreni zbog manjih prijestupa, a razmatra se i da se tim osuđenicima zabrani povratak u Veliku Britaniju.

Pročitajte i ovo Ruševine zgrada uništenih tijekom izraelskih zračnih napada u izbjegličkom kampu Rafah na jugu pojasa Gaze - 4 Rat na Bliskom istoku VIDEO/FOTO U tijeku najžešće bombardiranje Gaze dosad, situacija sve kompliciranija: Izrael teško optužio Iran, Iran prozvao SAD, javio se Egipat...

Samo u Engleskoj i Walesu u zatvorima je 10.500 stranaca, a do ožujka ove godine već je pušteno njih 3100, piše SkyNews.

Prošlog tjedna odlučeno je i kako će se zbog prenatrpanosti zatvora odgađati izricanje kazni.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene