Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dio standardne procedure

Zbog napada na američko veleposlanstvo FBI stiže u Sarajevo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki veleposlanik Moon je rekao da će njegova vlada pružiti svu potrebnu podršku u istrazi ovog slučaja.

Ministar sigurnosti BiH Sadika Ahmetović je ponovio tvrdnju da su policijske agencije u okviru Ministarstva sigurnosti BiH učinile sve predviđene aktivnosti i na najbolji mogući način riješile situaciju u kojoj je pomahnitali napadač iz automatske puške pucao po Ambasadi SAD-a, pri tom ranivši pripadnika Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH koji je radio na osiguranju zgrade.

Pročitajte i ovo Miljacka Privezani zajedno Užas u Sarajevu: Iz Miljacke izvučena tijela majke i četverogodišnjeg djeteta Slika nije dostupna Pucao na veleposlanstvo Jašarević dobio 15 godina zbog terorističkog napada u Sarajevu

Američki veleposlanik Moon je rekao da će njegova vlada pružiti svu potrebnu podršku u istrazi ovog slučaja. Kazao je kako veleposlanstvo SAD-a nije bilo obaviješteno o mogućem napadu niti su imali bilo kakvu informaciju o prijetnjama Ambasadi i osoblju.

'Prema standardnim procedurama, pripadnici FBI doći će u Sarajevo kako bi istražili štetu na zgradi Ambasade', kazao je Moon. Na pitanje hoće li oni istražiti samo materijalnu štetu ili će na neki način djelovati u istrazi istaknuo je 'djelovat će po proceduri koja je ista za sve ambasade SAD-a u svijetu u sličnim slučajevima i istražiti štetu na objektu'.

Veleposlanik Velike Britanije u BiH Nigel Casey je rekao kako nisu točni navodi o tome da je planiran napad i na zgradu Britanske ambasade u Sarajevu, i predstavnici SIPA-e i drugih policijskih agencija u BiH.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene