Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ispiru se cijevi

Zbog legionele dvorana zatvorena još od ponedjeljka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premda je Grad Poreč rješenje o zatvaranju sportske dvorane Žatika od Ministarstva zdravstva i Uprave za sanitarnu inspekciju dobio jučer, dvorana je zbog prisustva bakterije legionele u toploj vodi zatvorena još od ponedjeljka, a grad je poduzeo sve mjere za njeno uklanjanje koje propisuje Hrvatski zavod za javno zdravstvo, priopćeno je danas iz gradskog Ureda za odnose s javnošću.

Zatvaranje dvorane je redovit postupak, a mjere se odnose na sustave kanalizacije, klimatizacije, ventilacije, protupožarne vode, te vode za piće i pranje u dvorani. Ispuštena je sva voda iz protupožarnog sustava na svim hidrantima, izmijenjeni su filtri u sustavu za klimatizaciju u dvorani na usisnom i na isisnom dijelu. 'U sustavu vode za piće i pranje u dvorani u spremnicima vode je temperatura podignuta na 70 stupnjeva celzijevih. Nakon toga sva je voda ispuštena u predviđeni odvod. Grad Poreč je za tu potrebu angažirao kompetentnu tvrtku koja izvodi hiperklorinaciju sustava tople vode u dvorani, a u prisutnosti epidemiologa, hiperkloriranom je vodom dezinficirana cijela razvodna vodovodna mreža u dvorani', navodi se u priopćenju.

Pročitajte i ovo Ilustracija Uhićeni su Tinejdžeri planirali teroristički napad na koncertnu dvoranu u Bruxellesu Ilustracija Porečki 19-godišnjak Zanimljiv ulov policije: Kod mladića pronašli stotine krivotvorenih eura, a onda su mu pretražili kuću...

Ujedno je, kaže se priopćenju, obavljen detaljan tehnički pregled sustava fekalne kanalizacije i provjereni svi 'top sifoni' te je osigurano da ispravno funkcioniraju i sprečavaju širenje fekalnog zadaha. Početkom idućeg tjedna Grad Poreč očekuje pozitivno očitovanje od strane HZJZ-a da su spriječene mogućnosti širenja legionarske bolesti kako bi se porečka sportska dvorana mogla nastaviti nesmetano koristiti u sportske i ostale svrhe, kaže se u priopćenju. 

>> Zbog legionele zatvorena dvorana Žatika u Poreču

Prva sportska manifestacija na rasporedu u Poreču je Davis Cup od 6. do 8. ožujka, a u Gradu kažu da njegovo održavanje nije upitno. Športska dvorana Žatika i službeno je zatvorena pošto su preliminarni rezultati epidemioloških ispitivanja uzroka zaraze od legionarske bolesti više stranih i jednog hrvatskog državljanina za vrijeme Svjetskoga rukometnog prvenstva u Poreču pokazali da je ona najvjerojatnije izvor zaraze.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene