Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Do uklanjanja bakterije

Zbog legionele zatvorena dvorana Žatika u Poreču

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Športska dvorana Žatika i službeno je zatvorena nakon što su preliminarni rezultati epidemioloških ispitivanja uzroka zaraze od legionarske bolesti više stranih i jednog hrvatskog državljanina za vrijeme Svjetskoga rukometnog prvenstva u Poreču pokazali da je ona najvjerojatnije izvor zaraze, potvrdio je porečki gradonačelnik Edi Štifanić.

Istaknuo je kako je to zapravo redovit postupak sve dok se ne otklone sumnje u moguću pojavu bakterije legionele, odnosno dok novo uzorkovanje vode na pokaže da bakterije nema u sustavu. Kako se doznaje, u početku idućeg tjedna ponovno će se uzeti uzorci vode u dvorani na Žatiki te će se nakon te analize znati koji su učinci postignuti protubakteriološkim djelovanjem. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Uhićeni su Tinejdžeri planirali teroristički napad na koncertnu dvoranu u Bruxellesu Ilustracija Porečki 19-godišnjak Zanimljiv ulov policije: Kod mladića pronašli stotine krivotvorenih eura, a onda su mu pretražili kuću...

>> Od legionarske bolesti oboljelo 14 srpskih navijača koji su bili u Poreču

>> Legionela u Poreču

Po obavijestima dobivenim u gradu Poreču, susret hrvatske i čileanske teniske reprezentacije u Davis cupu od 6. do 8. ožujka u športskoj dvorani na Žatiki nije upitan.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene