Ilustracija, okupljanje četnika u Višegradu
Ilustracija, okupljanje četnika u Višegradu Foto: Armin Durgut/Pixsell

Najvjerojatnije neće doći do skupa Ravnogorskog pokreta koji je bio najavljen za 13. ožujka u Višegradu.


Skup Ravnogorskog pokreta, najavljen za 13. ožujka u Višegradu, najvjerojatnije će biti odgođen. Naime, tijekom dana su najviši dužnosnici Republike Srpske, nakon sastanka održanog zbog širenja koronavirusa, odlučili zabraniti svako javno okupljanje u tom entitetu Bosne i Hercegovine. 

Vezani članci Slovenska granica, ilustracija Jedna od koronom najpogođenijih zemalja u Europi od srijede otvara granice: "Motoristi su rekli da će oni preletjeti Italiju samo da uspiju doći do nas" Krunoslav Capak i Martina Bolšec Oblak - 4 Capak poručio političarima: "Iako imamo odličnu epidemiološku situaciju, još ne preporučujem takav tip kontakta." Otkrio i koliko je ljudi prehodalo koronu

Zabrana zasad vrijedi naredna tri tjedna. 

Novinari Avaza kontaktirali su Organizacijski odbor Ravnogorskog pokreta Višegrad koji su im rekli da još nisu dobili službenu informaciju o zabrani okupljanja u Republici Srpskoj te da će se o svemu izjasniti naknadno. 

Ranije je Organizacijski odbor uputio poziv "braći Srbima i sestrama Srpkinjama, ravnogorcima, poštovateljimai simpatizerima Ravnogorskog pokreta i ravnogorske ideje" da se 13. ožujka okupe kako bi obilježili godišnjicu hapšenja generala Dragoljuba Draže Mihailovića.