Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kontaminirana stočna hrana

Zbog dioksina prekinuta isporuka s tisuću farmi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gotovo tisuću peradarskih i svinjogojskih farmi u Njemačkoj obustavilo je isporuke svojih proizvoda nakon otkrića dioksina u stočnoj hrani, objavile su njemačke vlasti.

'To će trajati najmanje nekoliko tjedana kako bi se provele kontrole. No zaštita potrošača je ispred svega', rekao je glasnogovornik ministarstva poljoprivrede u saveznoj pokrajini Donjoj Saskoj gdje se nalazi najviše pogođenih farmi.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pripremite se Mislite da su cijene hrane otišle u nebo? Zbog ovog razloga ona će i dalje poskupljivati Povlači se dimljena kobasica Bakterija Listeria Povlači se suhomesnati proizvod, provjerite jeste li ga kupili

Zasad nije poznato kako je toksični dioksin dospio u stočnu hranu, a za te peradarske i svinjogojske farme hranu isporučuje Harles & Jentzsch, tvrtka sa sjedištem u Uetersenu na sjeveru zemlje.

Dioksin je kemijska supstanca koja nastaje industrijskim ili prirodnim spaljivanjem i Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) uvrstila ju je na popis kancerogenih tvari. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene