Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Proglašen krivim pa uhićen

Zbog davanja podataka WikiLeaksu opet uhićen bivši bankar

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Švicarska policija u srijedu je, samo nekoliko sati nakon što je na sudu proglašen krivim zbog povrede zakona o tajnosti bankarskih podataka, uhitila bivšeg bankara Rudolfa Elmera zbog novih optužbi o kršenju tajnosti davanjima podataka internet stranici WikiLeaks.

'Ured državnog tužitelja provjerava je li Rudolf Elmer prekršio švicarskih zakon o bankama dajući CD WikiLeaksu', rekli su zueriška policija i državni tužitelj u zajedničkoj izjavi.

Pročitajte i ovo U Splitu su ponovo osvanuli uvredljivi grafiti - 6 Tri kaznena djela Policija uhvatila grafitera koji je blatio Milanovića i druge političare, poznato odakle je Slika nije dostupna Porezni raj na Kajmanskom otočju Zviždač WikiLeaksu otkriva 'offshore' račune

>> Švicarski sud bivšeg bankara proglasio krivim

Švicarski je sud u srijedu proglasio Elmera krivim za kršenje bankarske tajne objavom privatnih podataka klijenata i prijetnju jednom zaposleniku u njegovoj bivšoj tvrtki Julius Baer. Elmer je u ponedjeljak predao dva CD-a s podacima o 2.000 računa otvorenih na Kajmanskom otočju utemeljitelju WikiLeaksu Julianu Assangeu u Londonu, što je bilo snažno medijski popraćeno. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene