Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odnos Britanije i Ekvadora

Zbog Assangea hitna sjednica OAS-a u Washingtonu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Organizacija američkih država u Washingtonu je hitno sazvala sjednicu na kojoj će raspravljati o odnosima Ekvadora i Velike Britanije.

Sjednica je sazvana nakon što je Quito dao politički azil Julianu Assangeu koji se sklonio u njegovo veleposlanstvo u Londonu. Osnivač mrežne stranice WikiLeaksa se od 19. lipnja krije u ekvadorskom veleposlanstvu u Londonu.

Ta je izvanredna sjednica sazvana za 16.30 sati (22.30 sati po srednjoeuropskom vremenu) u sjedištu OAS-a, a ‘bit će posvećena odnosu Ekvadora i Velike Britanije’, dodaje se u priopćenju te organizacije koja okuplja tridesetak zemalja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ostaje u ekvadorskom veleposlanstvu London: Bez napretka u pregovorima o Assangeovoj sudbini Slika nije dostupna Obnovili razgovore s Britanijom Ekvador se nada raspletu oko Assangea

>> London: Problem s Assangeom mogao bi se otegnuti unedogled

Quito mu je u četvrtak odobrio politički azil, ocijenivši da mu je život ugrožen, pošto je objavio stotine tisuća tajnih američkih dokumenata. Na tiskovnoj konferenciji u Londonu britanski ministar vanjskih poslova William Hague rekao je da je njegova zemlja ‘razočarana’ što je Ekvador dao politički azil Assangeu, kojega Švedska traži zbog optužbe za silovanje.

Hague je potvrdio da Velika Britanija neće dopustiti da Assange slobodno napusti zemlju. Ekvadorska vlada ne isključuje mogućnost podnošenja tužbe Međunarodnome sudu pravde (ICJ) u Den Haagu ne bi li prisilila Veliku Britaniju da pusti Assangea. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene