Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Djevojku od anoreksije spasila želja za djecom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kada su joj liječnici rekli da joj preostaje svega nekoliko dana života, Chloe Cook je bila poput kostura. Osim toga rekli su joj da, ako i pobijedi bolest, nikada neće moći imati djecu. No danas je 24-godišnja Chloe ponosna majka djevojčice, a za mjesec dana rodit će drugo dijete.

Chloe, koja živi s 29-godišnjim Neilom Ridgwayom, kaže kako joj je upravo želja za djecom dala snagu za borbu protiv teške bolesti.

Pročitajte i ovo Muškarcu u mozgu pronašli parazita bizaran slučaj Mjesecima patio od migrene, snimke mozga otkrile u čemu je problem: Za sve je kriv jedan obrok Pretila osoba Opasna bolest Hrvati su sve deblji: "Amerikanci su otišli na dijetu, a Hrvati preuzeli"

'Zauzvrat sam dobila poseban poklon, predivnu djevojčicu i još jedno dijete na putu. Znam da su mi pomogli da pobijedim anoreksiju jednom zauvijek. Kako bih bila dobra majka, moram biti zdrava i to mi svakodnevno daje snagu i energiju', kaže Chloe.

Bitka s teškim poremećajem prehrane za Chloe je počela u 17. godini nakon što je vidjela svoje fotografije s ljetovanja.

'Mislila sam da izgledam golemo, pa sam odlučila izgubiti nekoliko kilograma. Izgubila sam ih i nisam bila debela, ali mislila sam kako ću dodatnim gubitkom kilograma lakše održati kontrolu nad svojim životom', priča Chloe.

'Počela sam preskakati doručke, iako sam pred roditeljima glumila da jedem. Vidljivo sam gubila kilograme, ali umjesto da sam izgledala lijepo, izgledala sam ispijeno s udubljenim obrazima i upalim očima', kaže Chloe.

S vremenom je izgubila i mjesečnicu, a po tijelu je imala sve više modrica od pritiskanja kostiju o kožu tijekom spavanja.

U siječnju 2001. imala je 38 kilograma, a na dan je jela tanjur juhe i jednu jabuku.

'Nisam uopće imala energije. Svi su bili zabrinuti za mene. No svaki put kad me mama odvela liječniku, odbijala sam razgovarati s njim', kaže Chloe.

Samo mjesec dana kasnije onesvijestila se i primljena je u bolnicu. Tada je imala samo 34 kilograma. Liječnici su joj rekli da se odbijajući hranu polako ubija te da može očekivati potpuno zatajenje organizma.

'Rekli su mi da sam toliko bolesna da nikada neću moći imati djecu zbog posljedica koje je na moje tijelo ostavila anoreksija. To me pogodilo, jer sam uvijek htjela obitelj, a jedino za što sam marila bilo je izgladnjivanje', kaže Chloe.

Tada je konačno priznala sebi da ima poremećaj prehrane i ostala na liječenju šest mjeseci. Neila je upoznala 2004. godine. Oboje su željeli djecu, pa su unatoč liječničkim prognozama pokušavali. Kada je u travnju 2006. godine otkrila da je trudna, nije bilo kraja njihovoj sreći.

'Nakon svih tih godina izgladnjivanja, počela sam se osjećati veoma dobro i imala sam osjećaj kontrole nad svojim tijelom. Trbuh mi je rastao, a ja sam bila veoma ponosna' , priča Chloe.

Ella je rođena u prosincu 2006. godine, a Chloe je sada u osmom mjesecu trudnoće.

Prekvailificirala se i pomaže ljudima koji pate od teških poremećaja prehrane.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene