Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Optužbe za urotu

Završio proces Clearstream, presuda u siječnju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pariški je sud u petak zaključio proces Clearstream u koji je upleten bivši premijer Dominique de Villepin, optužen za urotu protiv sadašnjeg predsjednika Nicolasa Sarkozyja, a presuda će biti objavljena 28. siječnja.

'Želim okrenuti stranicu i gledati prema budućnosti. Otvoren sam prema Nicolasu Sarkozyju. Nisam zlopamtilo i želim služiti Francuzima', rekao je Dominique de Villepin nakon procesa. De Villepin, bivši diplomat i francuski premijer od 2005. do Sarkozyjeva dolaska na vlast, optužen je za sudjelovanje u uroti kojom se htjelo ocrniti njegova ambicioznog suparnika Sarkozyja i druge visoke dužnosnike da im je luksemburška banka Clearstream poslužila za utaju dijela prihoda od prodaje francuskih fregata Tajvanu 1991.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Afera Clearstream Sarkozyjev gaf: Optuženike prozvao osuđenicima Slika nije dostupna Afera Clearstream Počelo suđenje bivšem francuskom premijeru za klevetu

Odvjetništvo je tražilo da bude osuđen na 18 mjeseci zatvora i 45.000 eura globe. De Villepin je neprestano govorio da je to politički proces. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene