Završio Oktoberfest (Foto: AFP)
Završio Oktoberfest (Foto: AFP) Foto: Afp

Njemački Oktoberfest, festival piva, završio je u nedjelju nakon što ga je posjetilo 6,3 milijuna posjetitelja među kojima i Bill i Hillary Clinton.


Oko 7,5 milijuna litara piva popilo se na godišnjem festivalu u Münchenu, jednako koliko i prošle godine, uz deset posto više bezalkoholnog pića, rekli su organizatori.

Vezani članci Policijska kontrola na cestama povodom Martinja Noćas na hrvatskim cestama 105 vozača bilo pod utjecajem alkohola, rekorder imao 3,21 promila Izbori uz travu Amerikanci pucaju od stresa, u izbornoj noći trošili su nevjerojatne količine alkohola, hrane i droge

Ugodno ljetno vrijeme prizvalo je dodatnih 100.000 posjetitelja, dok je broj kaznenih djela bio 10 posto niži u odnosu na 2017. godinu.

"Ovo je bio super festival", rekao je dogradonačelnik Münchena Josef Schmid.

Bez obzira na pad kriminala, ovogodišnji festival je zasjenila smrt posjetitelja koji se potukao i preminuo nakon udarca u glavu.

Među ovogodišnjim gostima je bio i bivši američki predsjednik Bill Clinton u tradicionalnim kožnim hlačama, sa suprugom Hillary.

Clintoni su stigli u brojnoj policijskoj pratnji u popularni Kaefer šator gdje su naručili "Mass", kriglu jedne litre piva. (Hina)