Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predvodio misu

Papa Franjo završio posjet Mađarskoj s porukom građanima: "Braćo i sestre, molim vas, otvorimo vrata"

Aktualno Galerija Papa Franjo u Mađarskoj - 3 Papa Franjo u Mađarskoj - 3 Foto: DNEVNIK.hr Papa Franjo u Mađarskoj - 4 Papa Franjo u Mađarskoj - 4 Foto: DNEVNIK.hr Papa Franjo u Mađarskoj - 2 Papa Franjo u Mađarskoj - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Papa Franjo u Mađarskoj - 1 Galerija 1/4 >>
Pape Franjo u zračnoj luci u Budimpešti na odlasku je iz Mađarske. Posljednjeg dana posjeta Mađarskoj Papa se sastao s predstavnicima svijeta znanosti i kulture.

Prethodno je ispred parlamenta predvodio misu pred oko 50 tisuća ljudi.

Mađare je pozvao da ne zatvaraju vrata migrantima, strancima ili onima koji nisu poput nas. Usprotivio se tako protumigrantskoj politici Orbanove vlade.

Pročitajte i ovo Papa Franjo posjet Mađarskoj Papa Franjo uputio jasnu poruku Orbanu pred desecima tisuća vjernika: "Ne zatvarajate vrata"

"Braćo i sestre, molim vas, molim vas, otvorimo vrata. Pokušajmo čak i mi biti, riječima, djelima i svakodnevnim aktivnostima poput Isusa, otvorena vrata. Vrata koja se nikad ne zatvaraju nekome u lice", pozvao je.

Pročitajte i ovo Papa Franjo u Mađarskoj - 3 Analiza Ivane Petrović O čemu je Papa razgovarao s ruskim episkopom Hilarionom? "To je prošlo ispod radara, a bila je važna točka posjeta Budimpešti"

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene