Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Birališta u BiH zatvorena su u 19 sati a a tijekom dana zabilježen je veći odaziv nego na izborima za zastupnike u Europskom parlamentu provedenim 2013. godine.


Birališta u Bosni i Hercegovini na kojima su hrvatski državljani s prebivalištem u toj zemlji mogli glasovati na izborima za predsjednika Hrvatske zatvorena su u 19 sati a tijekom dana zabilježen je veći odaziv nego na izborima za zastupnike u Europskom parlamentu provedenim 2013. godine.

Vezani članci Granični prijelaz, ilustracija Vlasti BiH objavile koliko novca kod sebe mora imati svaki stranac koji ulazi u tu zemlju Beba u krevetiću Istina o 10.000 beba zataškavana 50 godina: Sve su rodile vikendom i svima je rečeno da im je dijete umrlo

"Odaziv birača ovoga puta bio je znatno veći", kazao je Hini Pero Bilušić, prvi tajnik hrvatskog veleposlanstva u Sarajevu i koordinator provedbe izbora na teritoriju BiH.

Tuzlanski radnici nastavljaju prema RH, tvrde da nisu dobili jamstva

Već do 15 sati u BiH je glasovalo gotovo pet tisuća hrvatskih državljana a za sudjelovanje na izborima prethodno se registriralo njih nešto manje od 5700.

Tijekom dana veliki broj hrvatskih državljana tražio je potvrde o upisu u birački popis kako bi mogli glasovati iako se nisu ranije registrirali a nakon toga su na nekim biračkim mjestima, prije svega u Mostaru, nastupile i gužve i duža čekanja.

"Možemo ipak kazati da je glasovanje proteklo bez većih poteškoća", kazao je Bilušić.

 DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook