Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izbori

Zatvorena birališta u BiH, odaziv veći nego na izborima za EU parlament

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Birališta u BiH zatvorena su u 19 sati a a tijekom dana zabilježen je veći odaziv nego na izborima za zastupnike u Europskom parlamentu provedenim 2013. godine.

Birališta u Bosni i Hercegovini na kojima su hrvatski državljani s prebivalištem u toj zemlji mogli glasovati na izborima za predsjednika Hrvatske zatvorena su u 19 sati a tijekom dana zabilježen je veći odaziv nego na izborima za zastupnike u Europskom parlamentu provedenim 2013. godine.

Pročitajte i ovo Srna Bijuk - 1 Nema nastave Birališta u školama spremna: Za njih je srijeda nova nedjelja pa nema fizike, hrvatskog, povijesti... Ilustracija Parlamentarni izbori Neki Hrvati već danas izlaze na birališta

"Odaziv birača ovoga puta bio je znatno veći", kazao je Hini Pero Bilušić, prvi tajnik hrvatskog veleposlanstva u Sarajevu i koordinator provedbe izbora na teritoriju BiH.

Tuzlanski radnici nastavljaju prema RH, tvrde da nisu dobili jamstva

Već do 15 sati u BiH je glasovalo gotovo pet tisuća hrvatskih državljana a za sudjelovanje na izborima prethodno se registriralo njih nešto manje od 5700.

Tijekom dana veliki broj hrvatskih državljana tražio je potvrde o upisu u birački popis kako bi mogli glasovati iako se nisu ranije registrirali a nakon toga su na nekim biračkim mjestima, prije svega u Mostaru, nastupile i gužve i duža čekanja.

"Možemo ipak kazati da je glasovanje proteklo bez većih poteškoća", kazao je Bilušić.

 DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene