Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Već sumnje u neregularnost

Vučić proglasio pobjedu svoje liste na izborima u Beogradu i još tri grada u Srbiji

Aleksandar Vučić na biralištu (Foto: Pixell)
Aleksandar Vučić na biralištu (Foto: Pixell) Foto: Pixell
Vođa Srpske napredne stranke (SNS) i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić proglasio je u nedjelju navečer pobjedu liste "Aleksandar Vučić - zato što volimo Beograd" na lokalnim izborima u Beogradu, a lista naprednjaka osvojila je većinu i na izborima u Boru, Aranđelovcu i Sevojnu.

"Ovaj rezultat inspirirat će nove promjene i razvoj. Uvjeren sam da će država Srbija pružiti podršku ključnim projektima za grad Beograd jer SNS ima apsolutnu većinu u Beogradu", rekao je Vučić.

Pročitajte i ovo Konstitutivna sjednica srbijanskog parlamenta U Srbiji Totalni kaos u skupštini, padaju uvrede i prijetnje: "Hajde izađi! Majku vam je*em, da vidimo kako ćete proći" Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić Skup u Beogradu Vučić najavio sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost zbog Kosova i veliku promjenu: "Ovo je posljednja večer da vam se obraćam kao predsjednik SNS-a"

On je najavio da će "dati sve od sebe" da se ostvare započeti projekti - metro i Beograd na vodi i zahvalio se ljudima koji su stavili "Beograd iznad politike".

Mediji prema neslužbenim rezultatima izvješćuju da su uz listu "Aleksandar Vučić - zato što volimo Beograd" još samo tri stranke ili koalicije prešle izborni prag.

Na temelju 58 posto obrađenog materijala CeSID-a na izbore je izišlo 51 posto građana Beograda, a Vučićeva lista je, od 24 koje su sudjelovale u izbornoj utrci, osvojila 45,7 posto glasova.

Lista bivšeg gradonačelnika Dragana Đilasa osvojila je 18,6 posto, nekadašnji vaterpolski reprezentativac i gradonačelnik Novog Beograda Aleksandar Šapić osvojio je osam posto, a koalicija SPS-JS na čelu s Ivicom Dačićem 6,2 posto.

Izborni prag nisu uspjele prijeći liste pokreta Dosta je bilo i Dveri (3,6 posto), građanske inicijative Ne davimo Beograd (3,6), Demokratske stranke (2,5), radikali (SRS) Vojislava Šešelja (2,5), lista Ljubiše Preletačevića Belog (2,4), te Demokratska stranka Srbije (DSS) s 1,1 posto.

Beogradski izbori najavljivani su kao moguća prijelomna točka za vladajuće naprednjake, ali su posljednje predizborne ankete dale značajnu prednost upravo vladajućem SNS-u predsjednika Vučića.

Gradonačelnika srbijanske prijestolnice ne biraju izravno građani na izborima nego vijećnici Skupštine Grada natpolovičnom većinom glasova.

Službeni rezultati beogradskih izbora trebali bi biti objavljeni u roku od 24 sata, do ponedjeljka u 20 sati. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene