Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zatočenik počinio samoubojstvo u Guantanamu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zatočenik iz Saudijske Arabije počinio je u srijedu samoubojstvo u američkoj vojnoj bazi Guantanamo Bay, potvrdila je američka vojska ne objašnjavajući kako je zatočenik umro.

"Pritvorenik nije disao niti pokazivao znakove života kada su ga u njegovoj ćeliji pronašli stražari. Nakon što nije reagirao na sve mjere prve pomoći koja mu je pružena liječnici su ga proglasili mrtvim", stoji u izjavi Južne komande Američke vojske u Miamiju.

Pročitajte i ovo Policija u Bugojnom, BiH Ubijen 21 Hrvat Istraga u BiH o samoubojstvu svjedoka u istrazi ratnih zločina nad Hrvatima Slika nije dostupna Pronađeno beživotno tijelo Zatvorenik Guantanama počinio samoubojstvo

To je četvrti pritvorenik koji je počinio samoubojstvo u zatvoru koji je u američkoj vojnoj bazi Guantanamo na jugoistoku Kube otvoren 2002. U zatvoru je oko 380 zatočenih stranaca osumnjičenih za terorizam.

Trojica zatočenika objesila su se prošloga ljeta u svojim ćelijama, a njihovu smrt još istražuje Mornarička služba za kriminalistička istraživanja.

"Posmrtni ostatci zatočenika bili su tretirani s krajnjim
poštovanjem, a Združenim snagama pomagao je savjetnik za kulturu kako bi se s posmrtnim ostatcima zatočenika postupalo u skladu s njihovom kulturološkom i religijskom pripadnošću", navodi se u izjavi Južne komande Američke vojske i dodaje da je istraga o najnovijemu samoubojstvu već počela.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene