Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Donald Trump je zanijekao da je ijedan od njegovih suradnika imao kontakte s Rusima prije prošlogodišnjih predsjedničkih izbora i odbacio je slučaj kao prijevaru koju orkestriraju neprijateljski američki mediji.


Odbor za obavještajna pitanja Zastupničkog doma američkog Kongresa istražit će navode o dosluhu predsjedničke kampanje Donalda Trumpa i Rusije, kazao je u srijedu demokratski zastupnik u tom odboru.

Vezani članci Ilustracija Rusija optužila Slovačku za kršenje sporazuma i poručila: "Riječ je o neprijateljskom činu" Donbas Kako je slavna crnica zaustavila velike ofenzive na istoku Ukrajine: "Za tri ili četiri tjedna, kada to prođe, zasigurno će biti velikih napada"

"Postigli smo pisani dogovor, manjina i većina u odboru za obavještajna pitanja, da istražimo optužbe o ruskom dosluhu s Trumpovom kampanjom", kazao je demokratski zastupnik Adam Schiff na MSNBC-u.

Američki obavještajni analitičari zaključili su da je Rusija željela pomoći Trumpu da osvoji Bijelu kuću tako što je diskreditirala demokratsku predsjedničku kandidatkinju Hillary Clinton i njezinu stranku kibernetičkim napadima. Predsjednik Barack Obama, demokrat, u znak odmazde izgnao je u prosincu ruske diplomate.

Trump je zanijekao da je ijedan od njegovih suradnika imao kontakte s Rusima prije prošlogodišnjih predsjedničkih izbora i odbacio je slučaj kao prijevaru koju orkestriraju neprijateljski američki mediji. Moskva je zanijekala optužbe.

Republikanski zastupnik Devin Nunes, predsjednik odbora za obavještajna pitanja Zastupničkog doma Kongresa, u ponedjeljak je kazao kako američke obavještajne službe nisu ponudile nijedan dokaz odboru o kontaktima osoblja iz Trumpove kampanje i ruskih špijuna. Nunes je bio član Trumpova prijelaznog tima.

Odbor koji ispituje kontakte Trumpove kampanje i Rusije u priopćenju je objavio da su se Nunes i Schiff suglasili o opsegu istrage u dokumentu čiji je sadržaj tajan.

Prema priopćenju jedno od pitanja na koje će se potražiti odgovor je jesu li ruske aktivnosti uključile "veze između Rusije i pojedinaca povezanih s političkim kampanjama ili bilo kojim drugim američkim državljaninom". U priopćenju se izrijekom ne spominje Trumpova kampanja.

U četvrtak će odbor saslušati američke obavještajne dužnosnike. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju