Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

zatupnik SDS-a Miladin Stanić fizički je nasrnuo na zastupnika SNSD-a Sinišu Dodika, a samo nekoliko minuta ranije u dvorani je nogom udario drugog SNSD-ovog zastupnika Milana Novača.


Zastupnik oporbene Srpske demokratske stranke (SDS) fizički se u subotu sukobio s dvojicom zastupnika Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorada Dodika u stanci zasjedanja Narodne skupštine Republike Srpske u Banjoj Luci. Stranke se međusobno žestoko optužuju oko toga tko je krivac za velike posljedice nedavnih poplava koje su zadobile katastrofalne razmjere.

Vezani članci Milorad Dodik (Foto: Armin Durgut/PIXSELL) Na kaotičnoj sjednici ministar šamarao, a kažnjen zastupnik "jer je prišao govornici", Dodik oporbu nazivao budalama i konjima Milorad Dodik (Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL) Parlament Republike Srpske: "Ili se vraćamo na izvorni Daytonski sporazum ili RS donosi novi ustav"

Po medijskim navodima, tijekom jedne od stanki skupštinskog zaasjedanja zastupnik SDS-a Miladin Stanić fizički je na skupštinskom hodniku nasrnuo na zastupnika SNSD-a Sinišu Dodika zamjerivši mu zbog jedne od ranijih rasprava. Zahvaljujući reagiranju drugih kolega zastupnika spriječen je fizički obračun.

Samo nekoliko minuta kasnije Stanić je u skupštinskoj dvorani nogom udario drugog SNSD-ovog zastupnika Milana Kovača.

Predsjednik Narodne skupštine RS-a Igor Radojičić osudio je napad SDS-ovog zastupnika kazavši da se današnja sjednica treba baviti time kako pomoći ljudima pogođenim poplavama, a ne međusobnim tučama i svađama navevši da je po prvi put otkako postoji Narodna skupštine Republike Srpske zabilježen fizički sukob.

Dok se BiH bori s nezapamćenom katastrofom, Dodik otišao u Rusiju zbog 'Južnog toka'

Incidentni Stanić je i na početku skupštinskog zasjedanja dobacio premijerki Republike Srpske (RS) Željki Cvijanović da ženama treba gledati u noge, zbog čega je ona zatražila ispriku te napustila zasjedanje na koje se, zajedno s drugim ministricama, kasnije vratila objašnjavajući da je važnije donijeti mjere potpore ugroženima od poplava od stranačkih obračuna.

Vladajući SNSD i oporbeni SDS žestoko se međusobno optužuju u skupštinskoj dvorani, uz česte prekide i replike, oko toga tko je kriv za nedavne poplave i posljedice ogromnih razmjera. SDS optužuje entitetske vlasti da nisu poduzele potrebne mjere da se spriječe velike štete, dok zastupnici vladajućeg SNSD-a ističu da su gradonačelnici Doboja i Bijeljine, koji su iz SDS-a, najviše zakazali u obrani od poplava zbog čega je entitetska vlada bila privremeno imenovala povjerenike za te gradove. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook