Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Opet na istoj kući

Zastave IS-a ponovno u BiH!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zastave terorističke organizacije Islamske države (IS) ponovno su postavljene u mjestu Gornjoj Maoči, poznatom uporištu radikalnih islamista nedaleko Brčkog, izvijestili su u četvrtak mediji u BiH.

Crna zastava IS-a u Gornjoj Maoči postavljena je na kući na kojoj su i u veljači bila istaknuta obilježja terorističke organizacije, objavio je Glas Srpske prikazujući i nove fotografije. Na fotografiji koja je objavljena na društvenim mrežama i koja je načinjena u utorak na jednoj kući u Gornjoj Maoči vide se tri zastave Islamske države. U dvorištu kuće na kojoj su istaknute zastave vidi se vehabija Edis Bosnić.

Pročitajte i ovo Požar u kući, ilustracija Selo Hajković Tragedija u susjedstvu: Dvije sestre smrtno stradale u požaru kuće Viktor Orban u posjeti BiH Nastavio u Banja Luku Orban doputovao u BiH, kratko bio u Sarajevu, oni mu se požalili na jednu osobu

Riječ je o istoj kući na kojoj su zastave i obilježja Islamske države bila istaknuta i prošlog mjeseca.

Njemački reporteri u Gornjoj Maoči: 'BiH je jedno od najvećih mjesta za novačenje džihadista'

Bosnić je prošlog mjeseca, kada je otkriveno da su u Gornjoj Maoči istaknuta obilježja IS-a, tvrdio da on i ostali pripadnici vehabijske zajednice u tom naselju nemaju ništa s tim, te da su zastave postavila dvojica njima nepoznatih ljudi.

Glasnogovornik Državnog odvjetništva BiH Boris Grubešić nije mogao komentirati isticanje zastava terorističke organizacije u Gornjoj Maoči. Državna policijska agencija za istrage i zaštitu izvijestila je da još uvijek traga za zastavama IS-a i osobama koje su ih postavile početkom prošlog mjeseca.

Stanovnici Gornje Maoče su više od desetljeća pod istragom policijskih i obavještajnih agencija zbog sumnji da su povezani s terorizmom. Iz ovoga mjesta se IS-u priključilo više stanovnika, a među njima je i Nusret Imamović koji se smatrao vođom radikalnog islamističkog pokreta.

Njegovom neformalnom nasljedniku Bosniću, koji je često boravio u Gornjoj Maoči, nedavno je počelo suđenje zbog potpore terorizmu. Iz BiH je prema podacima državnih istražnih tijela na ratišta u Siriju i Irak otišlo 150 boraca koji su se priključili IS-u. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene