Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zastave terorističke organizacije Islamske države (IS) ponovno su postavljene u mjestu Gornjoj Maoči, poznatom uporištu radikalnih islamista nedaleko Brčkog, izvijestili su u četvrtak mediji u BiH.


Crna zastava IS-a u Gornjoj Maoči postavljena je na kući na kojoj su i u veljači bila istaknuta obilježja terorističke organizacije, objavio je Glas Srpske prikazujući i nove fotografije. Na fotografiji koja je objavljena na društvenim mrežama i koja je načinjena u utorak na jednoj kući u Gornjoj Maoči vide se tri zastave Islamske države. U dvorištu kuće na kojoj su istaknute zastave vidi se vehabija Edis Bosnić.

Vezani članci Slika nije dostupna BORIO SE ZA ISLAMSKU DRŽAVU Podignuta optužnica protiv Safeta Brkića Slika nije dostupna Za policiju u BiH borba protiv terorizma postaje 'apsolutni prioritet'

Riječ je o istoj kući na kojoj su zastave i obilježja Islamske države bila istaknuta i prošlog mjeseca.

Njemački reporteri u Gornjoj Maoči: 'BiH je jedno od najvećih mjesta za novačenje džihadista'

Bosnić je prošlog mjeseca, kada je otkriveno da su u Gornjoj Maoči istaknuta obilježja IS-a, tvrdio da on i ostali pripadnici vehabijske zajednice u tom naselju nemaju ništa s tim, te da su zastave postavila dvojica njima nepoznatih ljudi.

Glasnogovornik Državnog odvjetništva BiH Boris Grubešić nije mogao komentirati isticanje zastava terorističke organizacije u Gornjoj Maoči. Državna policijska agencija za istrage i zaštitu izvijestila je da još uvijek traga za zastavama IS-a i osobama koje su ih postavile početkom prošlog mjeseca.

Stanovnici Gornje Maoče su više od desetljeća pod istragom policijskih i obavještajnih agencija zbog sumnji da su povezani s terorizmom. Iz ovoga mjesta se IS-u priključilo više stanovnika, a među njima je i Nusret Imamović koji se smatrao vođom radikalnog islamističkog pokreta.

Njegovom neformalnom nasljedniku Bosniću, koji je često boravio u Gornjoj Maoči, nedavno je počelo suđenje zbog potpore terorizmu. Iz BiH je prema podacima državnih istražnih tijela na ratišta u Siriju i Irak otišlo 150 boraca koji su se priključili IS-u. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook