Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rusi izvijestili

Zarobljeni somalski gusari su mrtvi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Somalijski gusari koje je ruska mornarica zarobila u Adenskom zaljevu i pustila ih koncem prošlog tjedna ostavivši ih na malenom čamcu usred mora, mrtvi su, budući da nisu uspjeli doći do obale, izjavio je izvor u ruskom ministarstvu obrane.

Rusija je u petak objavila da je pustila desetoricu somalijskih gusara koje je dan ranije zarobila u napadu njezina broda kako bi oslobodila ruski tanker 'Moskovsko sveučilište', izrazivši žaljenje zbog "slabosti međunarodnih zakona" koji ne omogućuju zadržavanje osumnjičenika. 'Po posljednjim informacijama, gusari koji su u Adenskom zaljevu bili zarobili ruski tanker Moskovsko sveučilište, nisu uspjeli doploviti do obale. Čini se da su svi mrtvi', dodao je izvor, a prenijele su ruske agencije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pokušaj otmice Četiri broda uspjela umaknuti somalskim gusarima Slika nije dostupna Indijski ocean Pirati oteli teretni brod

Ruska mornarica ostavila ih je nekih 300 nautičkih milja (oko 550 km) od obale na čamčiću na kojemu su i doplovili, pošto su im zaplijenili oružje, opremu za pristajanje i plovidbu, dodao je izvor, a prenio Interfax. Tanker s 23 člana ruske posade plovio je u Kinu, s 86.000 tona sirove nafte kada su ga gusari zarobili 5. svibnja u istočnom dijelu Adenskog zaljeva. Sutradan je brod oslobodila posada ruskog ratnog broda Maršal Šapošnjikov koji je bio u blizini.

>> Somalski gusari oteli brod sa 17 članova posade

Desetorica gusara su zarobljena, a jedan je poginuo u napadu, navode ruske vlasti. Ruski vojni analitičar Mihail Vojtenko rekao je da se informacijama o oslobađanju gusara i njihovu prebacivanju u čamčić želi prikriti činjenica da su možda svi ubijeni, a ne pušteni. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene