Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Libijski tanker

Somalski gusari oteli brod sa 17 članova posade

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Somalijski gusari oteli su u Adenskom zaljevu tanker u vlasništvu libijske tvrtke "White Sea Shipping" koji plovi pod sjevernokorejskom zastavom. Na brodu se nalazi 17 članova posade koji su libijski i rumunjski državljani, objavila je pomorska kompanija Ecoterra sa sjedištem u Nairobiju.

Iz Ecoterre su objavili kako je 4,800-tonski tanker MV Rim otet u utorak južno od jemeske obale, a da otmičari najvjerojatnije dolaze iz poluautonomne pokrajine sa sjevera Somalije Puntlanda. 'Pretpostavljamo da je brod prebačen u jedno od gusarskih gnijezda u Puntlandu', stoji u priopćenju Ecoterre.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Na sidrištu u Indiji Pirati napali hrvatski brod: 'Nitko nije ozlijeđen' Slika nije dostupna Bježe glavom bez obzira VIDEO Nasrtljive gusare plaše pjesmama Britney Spears!

>> Somalski gusari oteli grčki supertanker

'MV Rim je promijenio rutu i sada plovi prema Somaliji. Naše snage za borbu protiv gusara odsad će motriti situaciju', objavljeno je iz sjedišta EU Navfora, organizacije Europske unije za borbu protiv gusara. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene