Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kineske vlasti zaposlile su 2 milijuna svojih građana kako bi nadzirali što ostali Kinezi rade na internetu.


Kinezi zapošljavaju 2 milijuna 'internetskih analitičara'. Njihov je posao nadzirati svakodnevne objave Kineza na internetu, a glavne mete su im društveni mediji i blogovi, piše Daily Mail.

Vezani članci Prometna policija Policija pojačano nadzirala promet i recidiviste prekršaja: Najpijaniji prekršitelj imao je 3,89 promila Za kupovinu na Dolcu čeka se u kilometarskoj koloni Grad Zagreb poziva na pridržavanje mjera: "Provodit će se dodatni nadzor u parkovima, na trgovima, dječjim i sportskim igralištima..."

To su naime, internetske stranice koje su kineskim vlastima do sada stvarale najveći izazov kada je u pitanju nadzor stanovnika.

>> VIDEO Evo kako internet može biti dostupniji

Nadzirat će i velik broj objavljenih komentara i fotografija koje se svakodnevno učitavaju na internetu. Za svoj rad na raspolaganju će im biti tehnologija pomoću koje će brže i bolje moći analizirati velik broj objavljenih podataka ne samo u Kini, već i izvan nje.

Mnoge stranice koje su iznimno popularne na Zapadu i često se koriste poput Google Mapsa i Facebooka, u Kini su zabranjene.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook