Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dvadeset tona marihuane zaplijenjeno je u Kolumbiji, a dvanaest osoba je uhićeno u operaciji u logoru gerile FARC-a na jugozapadu Kolumbije, objavilo je kolumbijsko predsjedništvo.


'Nacionalna policija je upala u logor FARC-a nedaleko od naselja Corinto i Caloto, gdje je zaplijenila 20 tona marihuane', po priopćenju poslanom agenciji France Presse.

Dvanaest osoba je uhićeno, izvijestio je isti izvor, dodajući da je rekordnoj zapljeni prethodila dvanaestosatna borba u kojoj je sudjelovalo 500 policajaca elitnih postrojba uz potporu vojnog zrakoplovstva. Kako navodi predsjedništvo, na licu mjesta je uništeno 12 tona marihuane.

Vezani članci Marihuana, ilustracija (Foto: Pixsell,Vjeran Zganec Rogulja) Razbijen lanac dilera u BiH: Obavljeni pretresi stanova, pronađena plantaža marihuane i droga, uhićeno sedam osoba Zaplijenjeno više od 30 kilograma marihuane, novac i automobil - 6 Uhvaćeni dileri: Zagrebačka policija zaplijenila više od 30 kilograma droge, automobil i novac

Gerila Kolumbijske revolucionarne oružane snage (FARC, marksisti) osnovana 1964. ima još 7.500 boraca, po podatcima ministarstva obrane. Neke njezine skupine bave se i preprodajom droge i tako financiraju gerilski pokret, drže kolumbijske vlasti.