Jedna je cisterna trebala prevoziti mlijeko, a druga gorivo, no u objema su bile torbe pune marihuane.


Kolumbijska se policija u utorak pohvalila najvećom zapljenom marihuane ove godine. Na cesti između gradova Tulue i Buge zaustavljene su dvije cisterne - jedna je trebala prevoziti mlijeko, a druga gorivo, no u njima je zapravo bilo gotovo osam tona 'trave'.

Vezani članci MCGP Karasovići - pronađeno više od 17 kg marihuane U rezervnom kotaču albanskog autobusa policija pronašla više od 17 kilograma marihuane Ecstasy (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) Ulov policije vrijedan milijardu eura: Talijani zaplijenili rekordnu količinu droge koja "uklanja strah i bol"

Riječ je o dosad najvećoj pojedinačnoj zapljeni ove godine u Kolumbiji, jednoj od najvećih 'država-izvoznica' droge na planetu.

>> U rezervoaru automobila otkriveno 37 kg marihuane, sedmero privedenih

Marihuana je bila spremljena u 158 velikih torbi, koje je policija za potrebe snimanja izložila na jednom svom parkiralištu.

Uhićena su dvojica vozača i još jedna osoba. Zapovjednik kolumbijske policije Jose Riano kaže da je prijevoz droge organizirala pobunjenička skupina FARC te da je procijenjena ulična vrijednost plijena oko 7,6 milijuna američkih dolara. Krajnje je odredište pošiljke trebala biti Bogota.

Istovremeno, u policiji se doznaje da je 20-ak kilometara istočno od Bogote otkriveno i zaplijenjeno još tonu i pol marihuane. Ove je godine ukupno dosad otkriveno 80-ak tona te droge.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook