Vatrogasci, ilustracija (Foto: Jurica Galoic/PIXSELL)
Vatrogasci, ilustracija (Foto: Jurica Galoic/PIXSELL) Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

U Beogradu se zapalio neboder. Jedna je osoba smrtno stradala. Požar je izbio u stanu 82-godišnje starice.


Na 17. katu stambenog nebodera u Ulici Vojvode Stepe na Voždovcu buknuo je požar u ponedjeljak oko 13:45, javlja Telegraf.

Vezani članci Borba vatrogasaca s požarima u Australiji Apokalipsa u Australiji: Vatrogasci u utrci s vremenom uoči novog toplinskog vala Zapalio se kontejner u Zagrebu (Foto: Čitatelj) - 2 Zapalio se kontejner pun otpada u Novom Zagrebu, vatra se proširila i na automobil

Vatrogasci su nakon više od dva sata borbe s vatrom lokalizirali požar, a u stanu na 17. katu, iz kojeg je buknuo požar, pronađeno je tijelo žene, piše Blic.

Požar su gasila 22 vatrogasca s pet vozila, a požar je zahvatio tri zadnja kata nebodera.

''Vatrogasna jedinica dobila je u 13:50 dojavu da izlazi dim iz stana na 17. katu u Ulici vojvode Stepe 114. Ekipe su stigle na mjesto događaja za četiri minute, u 13:54. Ustanovljeno je da dim izbija kroz terasu stana na 17. katu'', izjavio je zamjenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, dodavši da je “vatra zahvatila jedan stan”.

U zgradu je ušla i ekipa Hitne pomoći, koja je na nosilima iznijela starijeg muškarca koji se nagutao dima.

"Ležala sam u sobi i odjednom sam vidjela dim. Odmah sam istrčala na terasu. Živim iznad susjeda kod kojih je izbio požar. Bilo je strašno. Istrčala sam i svima zvonila na vrata. Na 15. katu vrata je otvorila jedna žena i ona je odmah zvala vatrogasce", izjavila je stanarka nebodera za Telegraf.