Obavijesti Video Pretražite Navigacija
evakuirana 22 člana posade

Gledaj i plači: Zapalio se brod s tisućama Volkswagena, Porschea, Audija i Lamborghinija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Teretni brod koji je prevozio vozila Volkswagen grupe iz Njemačke u SAD zapalio se blizu obale Azora, kazao je u petak glasnogovornik Volkswagena.

Portugalska mornarica javila je da su evakuirana 22 člana posade te da nitko nije ozlijeđen. Incident se dogodio u srijedu navečer.

Brod je prevozio oko 1100 Porscheovih vozila, rekao je glasnogovornik Porschea. Brod je prevozio i Audijeva vozila, no njihov je broj nepoznat.

U internom e-mailu američke podružnice Volkswagena navodi se da je brod prevozio 3965 vozila Volkswagena, Porschea, Audija i Lamborghinija, prenose njemačke novine Handelsblatt.

Volkswagen nije potvrdio broj vozila na brodu te je kazao kako čeka daljnje informacije.

Portugalska pomorska uprava objavila je u srijedu fotografiju koja prikazuje brod u oblaku dima.

Brod Felicity Ace plovio je iz Emdena u Njemačkoj, gdje se nalazi Volkswagenova tvornica, do Davisvillea u američkoj saveznoj državi Rhode Island, prenosi portal Marine Traffic.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NA PUTU PREMA ITALIJI VIDEO Drama na moru: Zapalio se trajekt pun ljudi, još uvijek nisu svi spašeni, ozlijeđeno nekoliko osoba, desetak nestalih

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Završila u bolnici FOTO Zapalila cigaretu u autu kojem je curio plin. Vatrogasci požar gasili tri i pol sata

Vatra i dalje gori, no stavljena je pod kontrolu, kazao je u četvrtak portugalskoj novinskoj agenciji Lusa kapetan luke Horta na otoku Faial u Azorima.

Azorske vlasti još nisu komentirale situaciju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene