Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Evakuirali ugrožene

Zapad Indije potopile obilne kiše: Živote je izgubilo najmanje 125 osoba, za nestalima traga vojska i mornarica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Monsunske kiše potopile su zapad Indije. Poginulo je najmanje 125 osoba, za desecima se traga.

Najobilnije kiše u posljednjih 40 godina izazivaju odrone, koji su zatrpali cijela sela. Prijeti izlijevanje rijeka iz korita, kao i pucanje brana. Vlasti evakuiraju stanovnike najugroženijih područja. Dosad je domove napustio više od 90 tisuća ljudi.

Pročitajte i ovo Trojica muškaraca osumnjičenih za silovanje blogerke Užas u Indiji Grupno silovali blogericu: Uhićena preostala četiri osumnjičenika Trojica muškaraca osumnjičenih za silovanje blogerke Strašan zločin Objavljene prve fotografije uhićenih zbog brutalnog silovanja blogerice: "Prislonili su mi nož na vrat i rekli da će me ubiti"

U Taliyeu, oko 180 km jugoistočno od financijskog središta Mumbaija, broj mrtvih porastao je na 42, a otkrivena su još četiri tijela nakon što je u odronima nestala većina kuća u selu, rekao je viši dužnosnik maharaštranske vlade.

"Zarobljeno je još oko 40 ljudi. Mogućnost da ih se spasi žive je mala, zarobljeni su u blatu više od 36 sati", rekao je dužnosnik koji je želio ostati neimenovan.

Tisuće kamiona zarobljene su više od 24 sata na autocesti koja povezuje Mumbai s južnim tehnološkim središtem Bangaloreom, a na nekim mjestima ceste su potopljene.

Premijer Narenda Modi rekao je da je očajan zbog stradalih.

"Situacija u Maharashtri zbog obilnih kiša pomno se prati i pogođenima je pružena pomoć", napisao je Modi na Twitteru u petak.

 

Rekordne kiše proteklih su dana potopile i Kinu, te zapad Europe.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene