Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veliki projekt

Zaljubljen u Dalmaciju: U Teksasu izradio repliku Supetra, a sad ulaže pola milijarde eura u Pašman

Ilustracija: Dino Stanin/PIXSELL
Ilustracija: Dino Stanin/PIXSELL
Projekt Pašman rivijera vrijedan pola milijarde eura ili 600 milijuna dolara ima investitora, Teksašanina Jeffa Blackarda iz investitorske tvrtke Blackard Global, milijunaša, građevinskog poduzetnika, prostornog inženjera i filantropa, zaljubljenika u hrvatsku obalu i Dalmaciju, koji je u Teksasu izgradio repliku gradića Supetra na otoku Braču i pretvorio ga u turističku atrakciju.

"Ovo je veliki uspjeh za otok Pašman i Republiku Hrvatsku. Projekt će biti zalog opstanka, života i rada na otoku i demografske obnove", uvjeren je Krešimir Ćosić, načelnik Općine Pašman.

Pročitajte i ovo Migranti u SAD-u; ilustracija - 1 Stvarna prijetnja ili kampanja Ustavnoj krizi SAD-a ne nazire se kraj: "Nije lako razgovarati s osobom koja za sebe kaže da je božji poslanik" Ilustracija Sukob Teksasa i Bidena "Božja vojska" krenula prema granici: Kriza na granici odjekuje SAD-om, čeka se Bidenov potez

Nositelj projekta je Općina Pašman. Projekt će se razvijati u dvije faze tijekom narednih šest godina. Najam 260 hektara površine dviju uvala na južnom dijelu otoka Pašmana, Soline i Žinčena, bit će na 99 godina, javlja Zadarski list.

"Sretni smo jer veliki uspjeh dolazi nakon 15-ak godina intenzivnog rada na projektu, a već u prvom međunarodnom natječaju dobili smo respektabilnog investitora koji ima osjećaj i za prostor i otočne ljude", rekao je Ćosić.

Područje obuhvata projekta iznosi 260 hektara, smještenih uz 8 kilometara dugu obalu, od čega je 100 hektara građevinskog područja (dvije zone po 50 hektara sa zonom zelenila unutar koje je i približno 80 hektara za logistiku), a 160 hektara su površine rekreativno-poljoprivredne namjene.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene