Obavijesti Video Pretražite Navigacija
400 milijuna dolara?

Velika donacija za Siriju iz Zaljeva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Monarhije u Perzijskom zaljevu razmišljaju o osnivanju fonda od 400 milijuna dolara za pomoć sirijskoj oporbenoj koaliciji, istaknuo je predsjednik te koalicije Ahmad Džarba.

Ahmad Džarba, kako prenosi dnevnik na arapskom jeziku Al-Hajat, rekao je da arapske zemlje bogate naftom 'planiraju osnovati fond Perzijskog zaljeva za pomoć koaliciji, a predloženi iznos je 400 milijuna dolara'.

Pročitajte i ovo Europski parlament sdp objavio liste DIP od ponoći prima kandidature za Europski parlament, za kršenje izborne šutnje ozbiljne novčane kazne Slika nije dostupna Oporba prijeti odlaskom 'Asad nije došao pronaći rješenje, već kupiti vrijeme da pobije što više sirijskog naroda'

Džarba nije naveo druge pojedinosti o načinu osnivanja i o financiranju tog fonda, kojim bi se, kako je rekao, trebalo 'pomoći koaliciji da učvrsti sigurnost na oslobođenim područjima, koja obuhvaćaju oko polovice sirijskog teritorija i u izbjegličkim logorima' u susjednim zemljama.

Džarba idućeg tjedna kreće na turneju po zapadnim zemljama, gdje će, kako je istaknuo, zatražiti 'stvarnu vojnu pomoć' za oporbu koja je u ratu s režimom predsjednika Bašara al-Asada.

Džarba, plemenski vođa i poznati kritičar sirijskog režima, veteran je oporbe koja se protivi Asadu, a smatraju ga bliskim Saudijskoj Arabiji. U više navrata je pozivao Europsku uniju da naoruža sirijske pobunjenike.

>> Asad je za Ameriku prešao 'crvenu liniju', Obama najavio pomoć oporbi

Prije izbora za čelnika sirijske oporbe, u oporbenoj je koaliciji bio zadužen za osjetljivo pitanje naoružavanja pobunjenika. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene