Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zajednička sjednica slovenske i mađarske vlade

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenska i mađarska vlada završile su u Lendavi i Monosteru zajedničku radnu sjednicu, tijekom koje je najviše bilo riječi o poboljšanju ekonomske suradnje, te potpisale više sporazuma i memoranduma.

Kako je nakon susreta na konferenciji za novinare rekao slovenski premijer Janez Janša, bilateralna razmjena dviju država iznosila je lani više od milijardu eura, a ove će godine biti povećana za 30 posto. Janša je također ocijenio da dvije države i dva naroda imaju okolnosti za suradnju kakve nikad nisu imali u svojoj povijesti.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković: "U ponedjeljak nam sjeda 162 milijuna eura, a zatražit ćemo još 822 milijuna eura" Slika nije dostupna Janša za ocrnjivanje vlade optužuje najjaču oporbenu stranku

Mađarski premijer Ferenc Gyurcsanyi izjavio je da će države rezultate zajedničke sjednice pokazati time što će do 2010. godine povezati svoje elektroenergetske sustave preko 400-kilovoltnog dalekovoda, te se povezati autocestom. Usto, Gyurcsany je podržao planove mađarskog poduzeća koje zajedno sa Slovenskim željeznicama u Ljubljani namjerava
sagraditi suvremeni putnički centar u vrijednosti 220 milijuna eura.

Slovenski ministar vanjskih poslova Dimitrij Rupel izjavio je za slovensku agenciju STA da Slovenija planira zajedničke sjednice sa vladama svih susjednih država, a sada je na redu Italija.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene