Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

‘Drago mi je što se nisam svidjela morskom psu pa me odmah ispljunuo’, rekla je 13-godišnja Australka Hannah Mighall koju je prošlog tjedna napao morski pas, a ozlijedi koju joj je zadao na nozi bilo je potrebno 200 šavova.


Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pet metara velika bijela psina napala je prošlog tjedna tinejdžericu dok je sa svojim 33-godišnjim rođakom surfala zaljevom Binalong uz obalu Tasmanije. Medijima je ispričala svoju dramatičnu borbu sa žvotinjom. Govoreći iz svoga bolničkog kreveta na odjelu pedijatrije u bolnici Royal Hobart s osmjehom na licu kaže kako je veoma sretna što je preživjela napad psa koji ju je vukao pod vodu, piše Herald Sun.

>> Morski pas odgrizao pola daske za surfanje

Vezani članci Andrija Jarak (Foto: Dnevnik.hr) Nasilje svi osuđuju i potiču da ga se prijavljuje, no što se događa nakon prijave? ''Sudski procesi traju godinama i većina žrtava odustaje'' Damir Škaro prijavljen za silovanje (Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL) O uhićenju Damira Škare oglasio se Autoklub Siget: "Radi se o osobi visokih menadžerskih sposobnosti"

‘Drago mi je što se nisam svidjela morskom psu pa me odmah ispljunuo. Samo sam ga pokušala udariti kako bi ga se rješila. Cijelo sam vrijeme mislila da sanjam’, ispričala je djevojčica. Zubi morskog psa progrizli su njezinu desnu nogu do kosti. Kao posljedicu toga ima 200 šavova.

>> Morski psi napali dvoje ljudi u nekoliko sati

Ali, ova hrabra tinejdžerica kaže da ne želi da morski pas koji ju je napao bude progonjen i ubijen. ‘Morski pas zaslužuje živjeti kao svako stvorenje. Ja sam bila na njegovom teritoriju, nije on kriv’, rekla je Hannah te dodala da je vidjela morskog psa u djeliću sekunde prije nego ju je ugrizao i ostavio ranu od zgloba do iznad koljena. Njegov je nos gotovo dirao moju nogu. U mojoj je glavi bilo samo misao – o moj Bože, pa to je morski pas. Ogroman je. Njegova je glava bila široka gotovo dva metra. Činio mi se tako velik. Sjećam se da me ugrizao za nogu pa sam počela vrištati i dozivati Syba. On se samo odjednom našao kraj mene’, rekla je Hannah.

>> Najezda morskih pasa u Australiji

Munday je od nje bio udaljen sedam metara. Vidio je kako je morski pas vuče pod vodu, izranja s njom i trese je u ustima poput lutke. Voda oko Hanah pretvorila se u crvenu. Munday je na dasci za surfanje doveslao do Hannah i udario morskog psa, nakon čega ju je pustio. Hannah se popela na Mundayjevu dasku i tako su umakli životinji koja ih je pratila do obale, ali nije ih ponovno napadala. Unatoč lošem iskustvu s morskim psima, Munday i Hannah, koji surfaju i četiri puta tjedno, kažu da se neće odreći svoga hobija. ‘Surfanje je najbolja stvar na svijetu’, rekla je Hananh koja sada već može i hodati, a obećaje da će svoju dasku koju je pregrizao morski pas objesiti na zid.

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna