Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zabrinjavajući su podaci o sve češćim nestancima aktivista i novinara na Krimu. Samo u posljednja dva dana govori se o čak 6 nestanaka.


Najmanje šest ukrajinskih aktivista i novinara nestalo je na Krimu, javlja Radio Free Europe. Među njima su i šef krimske podružnice Ukrajinske republikanske stranke Igor Kirjuščenko, šef krimskom Ukrajinskog vijeća Andrij Ščekun te predsjednik upravnog odbora ukrajinske škole u Simferopolju Anatolij Kovalski.

Vezani članci Prosvjedi u Ukrajini zbog incidenta koji je izazvala Rusija (Foto: AFP) Odvija li se upravo nova kriza koja bi mogla uzdrmati svijet? "Sve će ovisiti o postupcima dviju sukobljenih strana" Ukrajinci zapalili vozilo ruskog veleposlanstva (Foto: AFP) Eskalacija sukoba: Ukrajinci izašli na ulice i zapalili vozilo ruskog veleposlanstva u Kijevu

Kirjuščenko je navodno otet danas, samo dan nakon što je sudjelovao u antiruskom prosvjedu. Članovi njegove stranke kažu kako je nazvao ured i rekao 'Zbogom, došli su po mene'. Otada se ne javlja na mobitel.

Ruska vojska otvorila paljbu na Krimu!

Ščekun i Kovalski, čini se, oteti su jučer, prije početka samog prosvjednog skupa među čijim su organizatorima bili upravo njih dvojica. Prema podacima RFE-a, oteti su sa željezničke stanice u Simferopolju gdje su trebali pokupiti paket iz Kijeva.

Na mobitele se od jučer ne javljaju ni novinarka Ukranian Weeklya Olenda Maksimenko, nezavisna blogerica Oleksanda Rjaznaceva i Ketrina Butko iz Automaidana. Prema informacijama građanskih udruga, novinarke su oteli pripadnici Berkuta.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook