Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kad zvona utihnu

Zabranili zvona jer zvuče kao kršćanska

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Školska zvona podsjećaju na kršćanska crkvena zvona. To su zaključili somalijski Shabaab militanti.

Oni su u školi u somalijskom gradu Jowhar zabranili upotrebu zvona kao signala za kraj nastave. Učitelji, kao i ravnatelj škole u gradu, koji se nalazi 90 kilometara od glavnog grada Mogadishua, kažu: ' Nazvao nas je šeik Farah, zadužen za edukaciju, i rekao da od danas pa nadalje ne smijemo koristiti školska zvona.Zaposlenici svake škole, u kojoj će se zvona oglasiti, bit će izvedeni pred islamski sud'.

Pročitajte i ovo Eksplozija u Somaliji Poginulo najmanje 10 ljudi VIDEO Kamion pun eksploziva zabio se u kontrolnu točku: "Do sada sam vidio 10 mrtvih ljudi, broj žrtava će sigurno rasti" Ilustracija Sve je snimljeno VIDEO Pri slijetanju izgubio kontrolu i izletio s piste pa se zabio u metalnu ogradu, dijelovi letjeli na sve strane

Shabaab će po školama početi objašnjavati važnost islamskog džihada, javlja Reuters. Oni upravljaju gradom provodeći oštru verziju šerijatskog zakona. Lopovima režu ruke, žene moraju nositi veo, a zabranjeni su društveni 'poroci' kao glazba i sport na televiziji.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene