Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zatvorene škole i neke prometnice

REKORDNO zagađenje zraka na sjeveru Kine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagađenje koje je u ponedjeljak izmjereno na sjeveru Kine dovelo je do zatvaranja osnovnih i srednjih škola i nekih prometnica u gradu Harbinu te do prekida javnog gradskog prometa zbog niske vidljivosti uzrokovane smogom.

Izmjerena koncentracija lebdećih čestica 40 puta je veća od one koju preporučuju međunarodni sigurnosni standardi. Koncentracija lebdećih čestica bila je iznad 600 mikrograma po kubičnom metru zraka a u nekoliko navrata izmjereno je i 1000 mikrograma u nekim dijelovima grada.

>>
I od zraka koji udišete možete dobiti rak!

Svjetska zdravstvena organizacija smatra da je sigurnosna razina 25 mikrograma po kubičnom metru zraka. Porast zagađenja u Kini u pravilu se bilježi zimi i rezultat je klimatskih uvjeta i sezone grijanja stanova i poslovnih prostora onečiščivačima okoliša poput ugljena.

Sezona grijanja ugljenom u Harbinu je započela u nedjelju a u ponedjeljak je vidljivost bila manja od 50 metara, prema državnim medijima.'Nisam mogla vidjeti ništa kroz prozor i mislila sam da vani sniježi', kaže kućanica Wu Kai koja dodaje da Sunca već dugo nije vidjela.

Iz međunarodne zračne luke u Harbinu otkazan je dio letova. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Smog u Delhiju Kolaps odgovornosti Zbog "zločina protiv čovječnosti" traže zatvaranje škola: Građani pozvani da rade od kuće Slika nije dostupna Nije više državna tajna Kinezi objavljuju zapanjujuće rezultate tajnog istraživanja zagađenosti tla

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene