Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jedan mrtav, deseci nestali

Brod s više od 170 putnika potonuo na Volgi, 84 spašenih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Putnički zabavni brod s više od 170 putnika potonuo je ploveći rijekom Volgom u Rusiji.

Pročitajte i ovo SAD šalje vojnu pomoć Ukrajini Rat u Europi SAD najavio novu vojnu pomoć Ukrajini: Stiže oružje vrijedno šest milijardi dolara Vladimir Putin Zastrašujuća poruka Rusija zaprijetila velikoj europskoj zemlji, za sve krivo nuklearno oružje: "Postat će naša meta!"

Najmanje jedna osoba je poginula, a deseci su nestali, dok je pola putnika i članova posade spašeno, prenosi Reuters.

Tijelo jednog putnika pronađeno je u vodi, dok se 61 osoba smatra nestalom. Brod koji je potonuo imao je dvije etaže i zvao se Bulgaria, a potonuo je u 10:58 sati po hrvatskom vremenu u ruskoj regiji Tatarstan, izvijestilo je rusko ministarstvo hitnih slučajeva.

Na teren je poslan tim spasilaca i jedan helikopter, koji će pomoći u potrazi za unesrećenim putnicima. Brod se kretao prema glavnom gradu regije, Kazanu, koji se nalazi 830 kilometara udaljen od Moskve. Potonuo je udaljen tri kilometra od obale na dubinu od 20 metara.

'Ne znamo što je uzrok potonuća. Na brodu se nalazilo 140 putnika i 33 člana posade. Jedna osoba je pronađena mrtva, a brod koji se našao u prolazu spasio je nekolicinu unesrećenih. Za 88 osoba još se uvijek traga', rekla je glasnogovornica spomenutog ministarstva.

U rijeci je zasad pronađeno samo jedno tijelo, a 88 putnika i članova posade smatra nestalim nakon havarije broda 'Bulgaria' na Volgi. Brod 'Arabella' koji se nalazio u blizini iz rijeke je uspio spasiti 84 brodolomca.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene