Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Za ubojstvo Đinđića 40 godina zatvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Milorad Ulemek Legija, bivši zapovjednik Jedinice za specijalne operacije (JSO) MUP-a Srbije, prvooptuženi za ubojstvo premijera Srbije Zorana Đinđića, osuđen je danas na 40 godina zatvora.

Istu kaznu je dobio i pripadnik JSO-a Zvezdan Jovanović, koji je 12. ožujka 2003. godine metkom iz snajperske puške ubio premijera i ranio njegova tjelohranitelja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odluka Vrhovnog suda Srbije Legiji potvrđeno 40 godina zatvora Slika nije dostupna Beograd: Nikolić za preispitivanje presuda Legiji

Vijeće Specijalnog suda za borbu protiv organiziranog kriminala, nakon troipogodišnjeg suđenja, osudilo je i ostale pripadnike zločinačke organizacije koji su ubili premijera, pa su pripadnici kriminalnog "zemunskog klana" Aleksandar Simović, Ninoslav Konstantinović, Vladimir Milisavljević i Sretko Kalinić osuđeni na 35 godina zatvora, a Miloš Simović, Milan Jurišić i Dušan Krsmanović na 30 godina zatvora, jednako kao i Branislav Bezarević, nekadašnji pripadnik Sigurnosno-informativne agencije (BIA), te Željko Tojaga, pripadnik JSO-a.

Saša Pejaković, pripadnik kriminalnog "zemunskog klana" osuđen je zbog pomaganja počiniteljima kaznenog djela na osam godina zatvora te će ostati na slobodi do pravomoćnosti sudske odluke, dok je protiv dvojice svjedoka-pokajnika u procesu, Miladina Suvajdžića i Dejana Milenkovića Bagzija, optužnica odbijena.

Petorica u srijedu osuđenih, Miloš Simović, Konstantinović,
Milisavljević, Jurišić i Sretko Kalinić još su u bijegu te su osuđeni u odsustvu.

Nakon što je predsjednica sudskog vijeća, sutkinja Nata Mesarević izrekla presudu, svi osuđeni, osim Saše Pejakovića, napustili su sudnicu, ne želeći saslušati usmeno obrazloženje presude, a sudnicu je napustila i rodbina osuđenih.

Izricanju presude prisustvovali su i predsjednik Srbije i nasljednik ubijenog premijera Zoraa Đinđića na čelu Demokratske stranke Boris Tadić, kao i ministri iz Vlade ubijenog premijera.

Pred samom zgradom Specijalnog suda u Beogradu okupilo se i nekoliko stotina mladih iz Demokratske stranke, koji su uzvicima odobravanja pozdravili presudu optuženima za ubojstvo premijera Đinđića.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene