Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Majka Mrnjavca šokirana presudom

Za ubojstvo Denisa Mrnjavca 15, odnosno četiri godine zatvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Županijski sud u Sarajevu proglasio je danas Ademira Lelovića suodgovornim za ubojstvo maloljetnog Denisa Mrnjavca, učenika Katoličkog školskog centra u Sarajevu, počinjeno u veljači 2008. godine i osudio ga na petnaest godina zatvora.

Drugoptuženi Berin Talić oslobođen je u dijelu optužbe koja ga je teretila za isto kazneno djelo, a proglašen je krivim za nasilničko ponašanje i prikrivanje dokaza i osuđen na četiri godine zatvora.

Pročitajte i ovo Požar u kući, ilustracija Selo Hajković Tragedija u susjedstvu: Dvije sestre smrtno stradale u požaru kuće Viktor Orban u posjeti BiH Nastavio u Banja Luku Orban doputovao u BiH, kratko bio u Sarajevu, oni mu se požalili na jednu osobu

Na slobodu je pak puštena Armina Milić iako je sud utvrdio kako je ona pokušala prikriti dokaze o ubojstvu sakrivši nož kojim je smrtno ranjen 17-godišnji Mrnjavac. Obrazloženje je glasilo kako 'po zakonu ne može biti kažnjena kao majka koja štiti sina'.

Počinitelj ubojstva Nermin Sikirić na posebnom je suđenju ranije proglašen krivim i osuđen na deset godina zatvora što je maksimalna kazna koju je mogao dobiti s obzirom da je maloljetnik. Sud je utvrdio kako je Sikirić bez ikakva povoda 5. veljače 2008. u tramvaju ubodima nožem ubio Mrnjavca. To je učinio pred brojnim putnicima od kojih su neki i svjedočili tijekom procesa.

Majka Mrnjavca šokirana presudom

Lelović i Talić su Mrnjavca prije toga izudarali i potom pomogli Sikiriću da ga ubije. Tužiteljstvo Sarajevske županije za Lelovića i Talića tražilo je po dvadeset godina zatvora.

Majka ubijenog Denisa, Ana Mrnjavac, izjavila je nakon izricanja prvostupanjske presude kako je šokirana i presudom i obrazloženjem.

Tužitelj Edin Muladbegović najavio je podnošenje žalbe na presudu, a posebice na nisku zatvorsku kaznu za Berina Talića. Po dostupnim policijskim podacima, gotovo svaki deseti počinitelj kaznenih djela u BiH prošle godine bio je maloljetan. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene