Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vijetnamska policija otkrila je nekoliko tisuća mačaka ilegalno uvezenih iz Kine, natiskanih u sanducima u kamionu, a namijenjenih restoranima u kojima je njihovo meso cijenjeno iako je zakonom njihova konzumacija zabranjena.


Vozač kamiona, uhićen u utorak s tri tone mačaka, priznao je da ih je kupio u pokrajini Quang Ninh na granici s Kinom. Mačke su bile namijenjene restoranima u Hanoju, objasnio je policiji koja je sada na sto muka jer prema zakonu sva krijumčarena roba mora biti uništena.

Vezani članci Krušlin pušten na slobodu - 3 VIDEO Dva osječka suca i Drago Tadić idu u istražni zatvor, donesena odluka i za braću Mamić. Krušlin išetao iz zgrade Županijskog suda Strava u Splitu Strava u Splitu: Životinja obješena na Rivi, uginula u mukama? Isprva se činilo da je pas, ali...

Deseci vijetnamskih restorana u Hanoju poslužuju mačje meso koje nazivaju "tigrićima", a na ulicama je mačku nemoguće vidjeti jer ih vlasnici kriju u strahu da im ljubimce ne ukradu i prodaju restoranima.

Spasili tisuću kućnih ljubimaca od sigurne smrti

Manjak mačaka i pasa kojih je meso također vrlo cijenjeno u Vijetnamu razlog je što se te životinje krijumčare iz susjednih zemalja kao što su Kina, Tajland ili Laos.

Vijetnamski carinici plijene i velike količine mrtvih životinja, među kojima su tigrovi i pangolini (ljuskavci), čiji se dijelovi koriste u tradicionalnoj medicini i u kulinarici. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook