Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za jelo

Za restorane u Vijetnamu ilegalno uvezene tisuće mačaka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vijetnamska policija otkrila je nekoliko tisuća mačaka ilegalno uvezenih iz Kine, natiskanih u sanducima u kamionu, a namijenjenih restoranima u kojima je njihovo meso cijenjeno iako je zakonom njihova konzumacija zabranjena.

Vozač kamiona, uhićen u utorak s tri tone mačaka, priznao je da ih je kupio u pokrajini Quang Ninh na granici s Kinom. Mačke su bile namijenjene restoranima u Hanoju, objasnio je policiji koja je sada na sto muka jer prema zakonu sva krijumčarena roba mora biti uništena.

Pročitajte i ovo Ilustracija teško je ozlijeđena Strava u Zagrebu: Ponudio djevojci prijevoz pa je nakon svađe izbacio iz auta, udario i vukao po cesti Ulična mačka Traje potraga "Nemojte je dirati i približavati joj se!" Golema drama zbog mačke u Japanu: Policija je traži, poslano upozorenje građanima

Deseci vijetnamskih restorana u Hanoju poslužuju mačje meso koje nazivaju "tigrićima", a na ulicama je mačku nemoguće vidjeti jer ih vlasnici kriju u strahu da im ljubimce ne ukradu i prodaju restoranima.

Spasili tisuću kućnih ljubimaca od sigurne smrti

Manjak mačaka i pasa kojih je meso također vrlo cijenjeno u Vijetnamu razlog je što se te životinje krijumčare iz susjednih zemalja kao što su Kina, Tajland ili Laos.

Vijetnamski carinici plijene i velike količine mrtvih životinja, među kojima su tigrovi i pangolini (ljuskavci), čiji se dijelovi koriste u tradicionalnoj medicini i u kulinarici. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene