Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Postaje luksuz?

Čoko industrija u panici: Za potrebe potrošača nedostajat će 700.000 tona kakaa!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Međunarodna organizacija kakaa izvijestila je kako proizvođačima čokolade nedostaje kakaa, puno kakaa.

Kako bi se zadovoljile potrebe tržišta čokolade 2017. godine, trebat će proizvesti čak 700.000 tona kakaa više nego ove godine, podatak je koji je objavila Međunarodna organizacija kakaa, piše Sun News.

Pročitajte i ovo Rusi moćnim oružjem otežavaju Ukrajincima na bojišnici Objavili i snimku VIDEO Rusija krenula u masovnu proizvodnju zastrašujućeg oružja: "Zapad nema pojma što se događa, mogu razoriti bilo koji europski grad" Proizvodnja streljiva Povećanje proizvodnje streljiva Europska komisija usmjerila milijarde eura za jačanje zajedničke europske obrane

Vjerojatnost da će se toliko proizvesti nije obećavajuća jer se velikom dijelu farmera koji uzgajaju kakao to jednostavno ne isplati. Unatoč visokoj cijeni čokoladnih proizvoda, cijena samog kakaa je toliko niska da si proizvođači ne mogu priuštiti kupiti niti čokoladu, a većina njih taj slatki proizvod nije probala nikada u životu.

Gorka istina iza slatke čokolade...

Na sajmovima slatkiša svake je godine sve manje proizvođača ostalih slatkiša, a sve više proizvođača čokolade. Upravo ta informacija govori da je potražnja za čokoladom sve veća, dok je zainteresiranost proizvođača da proizvedu njezin glavni sastojak sve manja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene