Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Međunarodna organizacija kakaa izvijestila je kako proizvođačima čokolade nedostaje kakaa, puno kakaa.


Kako bi se zadovoljile potrebe tržišta čokolade 2017. godine, trebat će proizvesti čak 700.000 tona kakaa više nego ove godine, podatak je koji je objavila Međunarodna organizacija kakaa, piše Sun News.

Vezani članci Čokolada Ministarstvo s tržišta povlači jednu čokoladu jer bi u njoj mogli biti komadići plastike Slika nije dostupna Bio je nezaposlen pa postao inovator: Zadranin pokrenuo posao s čokoladom!

Vjerojatnost da će se toliko proizvesti nije obećavajuća jer se velikom dijelu farmera koji uzgajaju kakao to jednostavno ne isplati. Unatoč visokoj cijeni čokoladnih proizvoda, cijena samog kakaa je toliko niska da si proizvođači ne mogu priuštiti kupiti niti čokoladu, a većina njih taj slatki proizvod nije probala nikada u životu.

Gorka istina iza slatke čokolade...

Na sajmovima slatkiša svake je godine sve manje proizvođača ostalih slatkiša, a sve više proizvođača čokolade. Upravo ta informacija govori da je potražnja za čokoladom sve veća, dok je zainteresiranost proizvođača da proizvedu njezin glavni sastojak sve manja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook