Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Međunarodna organizacija kakaa izvijestila je kako proizvođačima čokolade nedostaje kakaa, puno kakaa.


Kako bi se zadovoljile potrebe tržišta čokolade 2017. godine, trebat će proizvesti čak 700.000 tona kakaa više nego ove godine, podatak je koji je objavila Međunarodna organizacija kakaa, piše Sun News.

Vezani članci Ukrali oko 150 komada čokolade Pao im je šećer? Dvojac ukrao više od 150 čokolada, usput uzeli tostere, odjeću i ogledala Tvornica komunalne opreme - 5 Krenuli su iz garaže, a danas su jedan od vodećih proizvođača u ovom dijelu Europe. I nije riječ o tvrtki iz IT sektora

Vjerojatnost da će se toliko proizvesti nije obećavajuća jer se velikom dijelu farmera koji uzgajaju kakao to jednostavno ne isplati. Unatoč visokoj cijeni čokoladnih proizvoda, cijena samog kakaa je toliko niska da si proizvođači ne mogu priuštiti kupiti niti čokoladu, a većina njih taj slatki proizvod nije probala nikada u životu.

Gorka istina iza slatke čokolade...

Na sajmovima slatkiša svake je godine sve manje proizvođača ostalih slatkiša, a sve više proizvođača čokolade. Upravo ta informacija govori da je potražnja za čokoladom sve veća, dok je zainteresiranost proizvođača da proizvedu njezin glavni sastojak sve manja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook