Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najstrože dosad

Kinesko upozorenje otoku koji smatraju svojim svetim tlom: "Bit ćete suočeni s povijesnom kaznom"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kineski predsjednik Xi Jinping upozorio je u utorak Tajvan da će biti suočen s "povijesnom kaznom" za bilo kakav pokušaj separatizma, što je dosad najstrože upozorenje otoku koji Kina smatra svojim svetim tlom.

Tajvan je jedno od najosjetljivijih pitanja u Kini i potencijalno opasno vojno žarište.

Pročitajte i ovo Lijekovi Pismo zdravstvenim radnicima HALMED poslao upozorenje: Ovi lijekovi protiv prehlade i gripe mogu biti opasni za zdravlje Ilustracija točno u podne Nemojte se uznemiriti, Hrvatskom će odjeknuti sirene: Pogledajte o čemu je riječ

Kinesko neprijateljstvo prema Tajvanu ojačalo je 2016., kada je za tajvansku predsjednicu izabrana čelnica Demokratske napredne stranke Tsai Ing Wen.

Kinu je razljutio američki predsjednik Donald Trump, koji je prošlog tjedna potpisao zakon kojim se jačaju odnosi između SAD-a i Tajvana.

Kina sumnja da će Tsai tražiti punu neovisnost otoka iako je ranije rekla da želi zadržati status quo i zalaže se za mir.

U govoru na završetku zasjedanja kineske godišnje sjednice parlamenta Xi je pred tri tisuće delegata rekao da će Kina poticati na "mirno ujedinjene domovine" i raditi na tome da više ljudi s Tajvana uživa u mogućnostima kineskog razvoja. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene