Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najnovije depeše

WikiLeaks: Srbija se ne treba nadati ulasku u EU prije 2019. godine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najnovije objavljene diplomatske depeše na stranicama WikiLeaks, otkrivaju kako se Srbija prije 2019. ne treba nadati ulasku u EU.

WikiLeaks je objavio novu seriju tajnih depeša iz svjetskih veleposlanstava. Depeše sa dosad najsvježijim datumima jednim dijelom se odnose i na događaje u Srbiji i regiji.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Napetost zbog rezolucije Genocid u Srebrenici ponovno izaziva tenzije, Vučić poručio: "Suprotstavit ćemo se koliko možemo" James O'Brien i Aleksandar Vučić Vučić se protivi SAD nudi partnerstvo Srbiji: Nadaju se suočavanju s istinom o Srebrenici

Michael Fluger, dužnosnik njemačkog ministarstva vanjskih poslova, požalio se svojim kolegama u američkom veleposlanstvu u Berlinu, kako srpski dužnosnici šire dojam da ulazak Srbije u EU moguć već za tri do četiri godine, prenosi Blic.

Zapravo, kako je rekao, za to je potrebno najmanje deset godina, što znači da se Srbija ne treba nadati ulasku u EU prije 2019. godine. Fluger je dodao i da je kancelarka Merkel to objasnila predsjedniku Tadiću tijekom njegove posjete Berlinu 15. studenoga 2009. godine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene