Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

WikiLeaks je danas počeo objavljivati više od pet milijuna poruka elektronske pošte kompanije za sigurnosne analize Stratfor iz Teksasa, koja se dovodi u vezu s američkom Centralnom obavještajnom agencijom (CIA), prenosi Reuters.


E-mailovi do kojih su došli hakeri, mogli bi skinuti maske osjetljivih izvora i rasvijetliti obavještajne krugove koje koristi Stratfor. Kompanija je priopćila kako objavljivanje ukradenih poruka predstavlja pokušaj zastrašivanja i ušutkivanja, ali i da ona neće podleći pritisku.

Vezani članci Ilustacija Federalna policija uhitila 20-godišnjaka: Prijetio masakrom po uzoru na onaj u Teksasu Slika nije dostupna PUCNJAVA U TEKSASU Policija: 'Klonite se centra grada'

>> Wikileaks seli servere na brod u međunarodnim vodama

Neki objavljeni e-mailovi 'možda su lažirani ili izmijenjeni, a neki mogu biti autentični', navodi se u priopćenju. Stratfor je naglasio kako neće objašnjavati sadržaje ovih poruka, niti potvrđivati njihovu vjerodostojnost.

'Naša imovina je ukradena i mi nećemo biti žrtve dva puta tako što ćemo pristati odgovarati na pitanja', dodaje se u tekstu. WikiLeaks nije priopćio na koji način je došao do vanjske i unutarnje korespondencije kompanije sa sjedištem u Austinu, u američkoj državi Teksas.

Hakeri koji se dovode u vezu s tajnovitom organizacijom Anonymous priopćili su početkom godine kako su ukrali elektronsku poštu oko 100 djelatnika Stratfora. Grupa je tada rekla i kako planira objavljivanje podataka kako bi javnost doznala 'istinu' o Stratforovim operacijama.

Među 30.000 pretplatnika na Straforove informacije, našli su se i bivši američki glavni tajnik Henry Kissinger te potpredsjednik Dan Quayle.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju