Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Primio nagradu

VIDEO WikiLeaks objavio PRVE SNIMKE najtraženijeg zviždača

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Edward Snowden prošli je tjedan u Moskvi primio nagradu Sam Adams Associates. WikiLeaks je sada pustio te snimke što su ujedno i prve snimke Snowdena iz Moskve.

WikiLeaks je objavio u subotu na svojoj internetskoj stranici pet video snimki Edwarda Snowdena, bivšeg zaposlenika CIA-e koji je radio kao savjetnik za nacionalnu službu sigurnosti SAD-a, snimljenih na večeri u Moskvi prošloga tjedna i to su prve njegove snimke otkako je dobio azil u Rusiji.

Pročitajte i ovo Pad ruskog bombardera Koji je razlog? VIDEO Dramatičan video: Srušio se ruski bombarder, zapalio se u letu nakon izvršene misije Moskva Nisu zadovoljni Rusija zaprijetila Americi i Europi: "Ovo je krađa, vi ste lopovi! Odgovor će biti iznimno oštar"

Objavljeno je pet snimki i sve su kraće od jedne minute, a dvije nemaju zvuk. Na njima se vidi Snowden kako prima nagradu Sam Adams Associates, skupine bivših američkih dužnosnika koji su postali zviždači, od Raya McGoverna (bivšeg analitičara CIA-e) i kritizira doseg američkih programa elektronskog nadzora.

'Mi imamo izvršnu vlast, ministarstvo pravosuđa, koja nije voljna progoniti visoke dužnosnike koji su lagali Kongresu i zemlji... ali ih ništa neće zaustaviti da progoni nekoga tko im je rekao istinu', rekao je Snowden na jednoj snimki.

>> Otac Edwarda Snowdena sletio u Moskvu, došao mu u posjet

Snowdena, koji je dobio privremeni azil u Rusiji, u SAD-u traže zbog optužbi za špijunažu, nakon objavljivanja detalja o vladinim operacijama nadzora.

Večera se održala 9. listopada na tajnoj lokaciji u Moskvi i na njoj su bili bivši dužnosnici CIA-e, Agencije za nacionalnu sigurnost (NSA), FBI-a i američkog ministarstva pravosuđa koji sada vode kampanju protiv, kako kažu, zloporabe državne tajnosti, kao i novinarka WikiLeaksa Sarah Harrison te Snowdenov odvjetnik Anatolij Kučerena. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene