Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Viđen na Šeremetjevu

Otac Edwarda Snowdena sletio u Moskvu, došao mu u posjet

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski mediji prenose kako je otac Edwarda Snowdena, Lonnie Snowden, doputovao u Moskvu i da je viđen na međunarodnom aerodromu šeremetjevo.

Lonnija Snowdena dočekao je ruski odvjetnik njegovog sina Edwarda, Anatolij Kučerena. 'Ovdje sam zbog susreta s Kučerenom te kako bih saznao više o situaciji sa sinom', kazao je on.

'Nadam se da ću imati priliku vidjeti sina', rekao je on, dodajući, međutim, kako nije siguran. 'Iznimno sam zahvalan što je moj sin na sigurnom i slobodan', dodao je on.

Lon Snowden zahvalio je posebno predsjedniku Vladimiru Putinu što je primio njegova sina u Rusiji. Govoreći o budućim namjerama svojeg sina, Lon Snowden je kazao da o njima 'doista ništa ne zna'.

'Nisam siguran da će se moj sin vratiti u SAD', kazao je on. 'To je njegova odluka. Odrasli je čovjek', kazao je on. Kučerena je istaknuo da je Lon Snowden njegov gost u Rusiji te da će 'sve učiniti da se dobro osjeća'.

Pročitajte i ovo Spašen ribar na istoku Rusije Čudesno spašavanje Pronađen nakon šest mjeseci, preživio je u zabiti na -39 stupnjeva hraneći se korom drveta: "Da niste stigli, umro bih za tri dana" Ruska ratna krstarica Varjag Dalekodometna kampanja Ruski ratni brodovi uplovili na nemirno područje: Pobunjenici im obećali sigurnu plovidbu, ali...

Edward Snowden, bivši suradnik NSA, koji je pažnju na sebe skrenuo objavom prikupljenih podataka o špijuniranju građana iz navedene agencije i sam je na Šeremetjevu proveo punih pet tjedana, prije nego li mu je Rusija dopustila da uđe u zemlju.

Snowden je u Rusiji zatražio i dobio azil u kolovozu, nakon čega je otišao s aerodroma.

>> Edwarda Snowdena snimili u moskovskom trgovačkom centru

Prije nekoliko dana objavljena i je i njegova nova fotografija, na kojoj se činilo kao da obavlja shopping. Fotografija je navodno snimljena pored jednog moskovskog trgovačkog centra.

Life News navodi da je platio 100.000 rubalja (2.300 dolara) za tu fotografiju. U rujnu je odvjetnik Kučerena rekao da se njegov klijent nalazi na 'sigurnom mjestu i slobodno šeće ulicama'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene