Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sastanak u Ženevi

Smrtonosni virus okupio svjetske stručnjake na jednom mjestu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svjetska zdravstvena organizacija raspravlja od utorka u Ženevi o smrtonosnom virusu MERS (Middle East Respiratory Syndrome) i tome predstavlja li isti globalnu opasnost, obzirom da se raširio izvan područja Bliskog istoka.

Virus MERS-a, koji se pojavio 2012. godine i od kojeg je samo u Saudijskoj arabiji zaraženo 500 pacijenata te koji se proširio na regiju, a potom Aziju Europu i SAD, ima stopu smrtnosti od oko 30 posto zaraženih.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Aplauz za povijesni sporazum Na pomolu globalni dogovor o borbi protiv pandemija: "Ovo je razlog za slavlje i nadu" Slika nije dostupna NISMO BILI SPREMNI ZA covid-19 Nova misija WHO-a: Osnovan tim stručnjaka koji će pratiti razvoj novih virusa

Stručnjaci koji su se u utorak sastali u sjedištu WHO-a u Ženevi razmatraju da li pojava tog virusa u ostatku svijeta, a pogotovo SAD-u zahtjeva mjeru proglašenja bolesti međunarodnom pandemijom, prenosi Health24.

Ubija ih virus: Još sedam umrlih, 10 novozaraženih

Još uvijek se čeka odluka WHO-a oko tog pitanja.

MERS kod oboljelog izaziva kašalj, groznicu i ponekad smrtonosnu upalu pluća. Radi se o koronavirusu iz porodice SARS (Severe Acute Respiratory Syndrome), koji je izazvao smrt oko 800 osoba diljem svijeta otkako se pojavio u Kini 2002. godine.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene