Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svjetska zdravstvena organizacija:

'Širenje ebole po Europi je neizbježno'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"Kontinent je spreman za nadzor te bolesti", rekla je u utorak regionalna direktorica Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) Zsuzsanna Jakab.

U razgovoru za Reuters, nekoliko sati pošto je potvrđena prva europska infekcija, a oboljela je medicinska sestra u Španjolskoj, direktorica WHO-a za Europu Zsuzsanna Jakab rekla je da su i novi slučajevi "neizbježni".

Pročitajte i ovo Izraelski Iron Dome Prijetnje sigurnosti Šef najveće njemačke tvornice oružja upozorio: "Europa bi trebala izgraditi svoju Željeznu kupolu" Slika nije dostupna Druga korona godina Stiglo upozorenje: "U brojnim zemljama situacija će postati još gora, prije nego što postane bolja". Na proljeće u Europi još jedno cjepivo?

Španjolske zdravstvene vlasti objavile su da su četiri osobe hospitalizirane kako bi se suzbilo daljnje širenje ebole jer je oboljela sestra prva osoba na svijetu koja je zaražena izvan Afrike.

Panika u Španjolskoj - Četvero zaraženih ebolom!

"Takvih uvezenih slučaja i događaja poput toga u Španjolskoj navjerojatnije će se biti i ubuduće", rekla je Jakab za Reuters u telefonskome intervjuu iz svoga ureda u Copenhagenu. "Takvi će se incidenti neizbježno događati i ubuduće zbog toga što se mnogo putuje iz Europe u zemlje izvorišta zaraze i natrag".

Nekoliko zemalja u europskoj regiji WHO-a - Francuska, Velika Britanija, Nizozemska, Njemačka, Švicarska, Norveška i Španjolska - već su liječili bolesnike koji su doputovali na njihov teritorij pošto su se zarazili u zapadnoj Africi, gdje ebola od ožujka hara Gvinejom, Sijerom Leone i Liberijom. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene