Obavijesti Video Pretražite Navigacija
raste broj zaraženih

Iz WHO-a najavili izvanredni sastanak o majmunskim boginjama: Oko 80 posto slučajeva je iz Europe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od 6000 slučajeva majmunskih boginja potvrđeno je u 58 zemalja, pokazuju podaci Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) koja će sazvati novi izvanredni sastanak o razvoju epidemije.

UN-ova agencija ponovno će sazvati sastanak odbora koji će preporučiti da se proglasi izbijanje globalnog zdravstvenog izvanrednog stanja, najviše razine upozorenja WHO-a, počevši od 18. srpnja ili ranije, rekao je šef WHO-a Tedros Adhanom Ghebreyesus na virtualnoj konferenciji za medije iz Ženeve.

Na prethodnom sastanku 27. lipnja, odbor je odlučio da epidemija, u kojoj je došlo do porasta slučajeva u afričkim zemljama u kojima se obično širi i globalno, još ne predstavlja zdravstvenu krizu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna raste broj slučajeva WHO istražuje izvješća o djeci zaraženoj majmunskim boginjama: "Zabrinut sam jer to sugerira..."

Pročitajte i ovo Ilustracija Oglasio se WHO Hoće li majmunske boginje zaustaviti europske festivale? "Većina ljudi je seksualno aktivna i vrlo mobilna"

"Brine me razmjer i širenje virusa u svijetu", rekao je Tedros, dodavši da izostanak testiranja znači da vjerojatno ima puno više slučajeva.

Otprilike 80 posto slučajeva je iz Europe, rekao je.

Majmunske boginje, obično blaga virusna infekcija koja uzrokuje simptome slične gripi i karakterističan osip, šire se svijetom od početka svibnja.

Stopa smrtnosti od ranijih izbijanja soja koji se trenutačno širi, bila je oko jedan posto.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene