Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pozvao Teheran na pregovore

Westerwelle: Iran s nuklearnim oružjem ne dolazi u obzir

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemački ministar vanjskih poslova Guido Westerwelle koji boravi u posjetu Izraelu, u nedjelju je izjavio kako ne dolazi u obzir da Iran posjeduje nuklearno oružje, te je hitno pozvao Teheran da pristupi ozbiljnim pregovorima o tome.

"I mi dijelimo jednaku bojazan s Izraelcima, kada je o iranskom nuklearnom programu riječ", rekao je na sastanku s izraelskim ministrom obrane Ehudom Barakom u Jeruzalemu. Westerwelle je dodao kako "bi Iran koji posjeduje nuklearno oružje predstavljao opasnost za Izrael, ali i za stabilnost u cijeloj regiji", zbog čega takva opcija ne dolazi u obzir.

Pročitajte i ovo Kim Jong Un Nakon pogibije Sjevernokorejski vođa Kim uputio: "Raisijeva smrt je veliki gubitak za Iran" Poljski predsjednik Andrzej Duda Duda na udaru kritika Poljaci pobijesnili na svog predsjednika: "Oplakuje kriminalca i Putinovog saveznika"

>> Njemačka poziva Iran na ponovne pregovore o nuklearnom oružju

Međunarodna zajednica sumnja da Iran, pod krinkom razvoja nuklearnog programa namijenjenog civilnim ciljevima, nastoji izraditi nuklearno oružje, što Teheran kategorički opovrgava.

Izraelci iranski projekt smatraju vrlo ozbiljnom prijetnjom te upozoravaju kako ne isključuju mogućnost preventivnog napada na iranska nuklearna postrojenja. "Sankcije i diplomatski pritisak na Iran se nastavljaju. Još uvijek smatramo da ima mjesta za diplomatsko rješenje. Hitno pozivamo Iran da pristupi ozbiljnim pregovorima", rekao je Westerwelle. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene