Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sjedinjene Države pozvale su u petak Rusiju da ne pruža 'propagandnu platformu' bivšem suradniku američke Agencije za nacionalnu sigurnost (NSA) Edwardu Snowdenu dopuštajući mu da ostane na njezinu teritoriju.


"Pružanje propagandne platforme Snowdenu bilo bi u suprotnosti s dosadašnjim izjavama ruske vlade o ruskoj neutralnosti", rekao je glasnogovornik Bijele kuće Jay Carney.

"To također ne bi bilo u skladu s ruskim jamstvima da Moskva ne želi da Snowden nanese još štete američkim interesima", dodao je, pozivajući Rusiji da ga protjera.

>>
Rusija: Snowden može dobiti azil prestane li s protuameričkom djelatnošću

Američki predsjednik Barack Obama trebao bi tijekom dana telefonski razgovarati s ruskim kolegom Vladimirom Putinom, među ostalim i o tom slučaju.

Obama bi u rujnu trebao posjetiti Rusiju. Snowden se već gotovo tri tjedna nalazi u tranzitnoj zoni moskovske zračne luke. U petak je zatražio azil u Rusiji dok ne ode u Latinsku Ameriku. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Vezani članci Vladimir Putin (Foto: AFP) Putin obilježava 20 godina na vlasti, ali što planira dalje ne otkriva Slika nije dostupna Edward Snowden navodno zatražio azil u Rusiji