Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tražio privremeni azil

Washington upozorava Moskvu da ne dopusti Snowdenu da ostane

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjedinjene Države pozvale su u petak Rusiju da ne pruža 'propagandnu platformu' bivšem suradniku američke Agencije za nacionalnu sigurnost (NSA) Edwardu Snowdenu dopuštajući mu da ostane na njezinu teritoriju.

"Pružanje propagandne platforme Snowdenu bilo bi u suprotnosti s dosadašnjim izjavama ruske vlade o ruskoj neutralnosti", rekao je glasnogovornik Bijele kuće Jay Carney.

"To također ne bi bilo u skladu s ruskim jamstvima da Moskva ne želi da Snowden nanese još štete američkim interesima", dodao je, pozivajući Rusiji da ga protjera.

>>
Rusija: Snowden može dobiti azil prestane li s protuameričkom djelatnošću

Američki predsjednik Barack Obama trebao bi tijekom dana telefonski razgovarati s ruskim kolegom Vladimirom Putinom, među ostalim i o tom slučaju.

Obama bi u rujnu trebao posjetiti Rusiju. Snowden se već gotovo tri tjedna nalazi u tranzitnoj zoni moskovske zračne luke. U petak je zatražio azil u Rusiji dok ne ode u Latinsku Ameriku. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Predsjednički izbori u Rusiji Predsjednički izbori FOTO Posljednji je dan izbora u Rusiji, održavaju se i na okupiranim ukrajinskim teritorijima: Oporba pozvala ljude na prosvjed, strahuje se od uhićenja Ukrajinske bespilotne letjelice pogodile rusku rafineriju Napad bespilotnim letjelicama VIDEO Ukrajinski dronovi pogodili rusku rafineriju nafte, izbio je veliki požar

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene